Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Witam posiadam BMW e39 2.5tds sedan z 1997r ,ostatnio padła mi pompa paliwa(ta w baku pod siedzeniem) i chce ją wymienić ale nie wiem jaką kupić gdyż padnięta pompa była wymieniana przez poprzedniego właściciela na nieoryginalną od innego samochodu . Przedział cenowy jaki chce przeznaczyć na pompę to granica 150/200zł , wyczytałem gdzieś na necie ,że musi mieć 4bary ,ale w sklepach dedykowane pompy głównie mają 0.5bar lub 4.5 bar . Czym się różnią takie pompy ,czemu jedne mają takie małe ciśnienie a drugie takie duże . Czy jak kupie 0.5 to nie będzie za mało , a jak 4.5 za dużo ? Jestem w tym temacie trochę zielony dlatego piszę ten post i liczę na pomoc z waszej strony :shock:

Moja pompa jest na wsuwki , jeśli znacie jakieś dobre pompy prosiłbym o linka

I po za tym mam jeszcze jedno pytanie on ma tylko jedną pompę czy ma też progową

Edytowane przez Gifir
  • Moderatorzy
Opublikowano
czescidobmw.pl wpisujesz swój VIN potem zakładka paliwowa, tam masz numery oraz ceny do porównania. TDS nie ma pompy progowej, ale sprawdź czy jest w wykazie.