Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam taki problem.Jade sobie jak by nigdy nic i tu nagle przy zmianie biegu gdy wcisnalem sprzeglo zostalo w podlodze i nie wrocilo.Co to moze byc czy to wina silownikow od hydrauliki? Poratujcie jak wiecie co to moze byc.Z gory dziekuje i pozdrawiam wszystkich posiadaczy BMW :modlitwa:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Mialem rozebrane te dwa silowniki od sprzegla i w jednym wygladalo ze jest nie szczelny wymienilem w nim gumki.Zlozylem wszystko. Odpowietrzylem i nadal to samo spreglo nie wraca.Juz niewiem co z tym zrobic ale jeszcze bede probowal.Pozdro dla wszystkich :lol:
Opublikowano
pompka przy pedale

masz na myśli wysprzęglik?

wysprzeglik to wysprzeglik i jest przy skrzyni

jak złozyłes wysprzeglik z nowymi gumkami to sprawdzales czy wogule sie rusza :?:

pewnie cos nie tak z pompka a dostep do niej jest taki sobie

jak naciskasz na pedał sprzęgła to chodzi lżej niz wczesniej czy tak samo :?:

ja mialem podobny przypadek.jechalem sobie i tez chcialem zmienic bieg.naciskam pedał sprzegla a on wpada mi prawie bez oporu w podloge.wracal normalnie .rozleciala sie tarcza.okładziny zmielilo na drobny mak.zostal praktycznie sam metalowy szkielet

katowales ostatnio sprzet :?:

Opublikowano
Pedal schodzi i jakis tam opor czuc ale jak sie je cofnie reka to trzeba chwile poczekac bo inaczej spada bez oporu.A jesli chodzi o tarcz to to wykluczam bo jezdzic idzie.Gdyby to byla tarcz to bym chyba nie mogl jechac chyba ze sie myle...? Auta tez nie dobijam czasem troszkie jej depne. :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Przepraszam koledzy ze tak pozno odpisuje ale nie mialem czasu grzebac przy aucie.Dopiero wczoraj zrobilem to co trzeba i autko dziala jak nalezy. A wine mial silownik znajdujacy sie w kabinie.Na poczatku myslalem ze to wina tylko uszczelek i kombinowalem z wymiana.Ale pozniej sie itak okazalo ze trzebabylo nowy silownik. :wink: Pozdrawiam