Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Przeszukałem większość internetu i albo jestem ślepy, albo faktycznie nie ma. Poszukuje bezpiecznika od spryskiwaczy przedniej szyby w e63 650i 2007. Od zakupu nie działają i chcę najpierw sprawdzić bezpiecznik.. Dodam, że spryskiwacze reflektorów działają prawidłowo.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Według schematu, popka spryskiwacza przedniej szyby nie posiada swojego bezpiecznika. Zasilana jest z .....A1a........ podstawowy moduł korpusu

HnvyITDw

Gdyby za awarię odpowiadała pompka to zaproponuję ci część firmy CONTINENTAL, która wrzuca je do BMW na pierwszy montaż...

https://allegro.pl/oferta/continental-pompka-spryskiwaczy-a2c53240479z-12848528111

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Według schematu, popka spryskiwacza przedniej szyby nie posiada swojego bezpiecznika. Zasilana jest z .....A1a........ podstawowy moduł korpusu

HnvyITDw

Gdyby za awarię odpowiadała pompka to zaproponuję ci część firmy CONTINENTAL, która wrzuca je do BMW na pierwszy montaż...

https://allegro.pl/oferta/continental-pompka-spryskiwaczy-a2c53240479z-12848528111

A gdzie znajduje się ten A1a czy jest on częścią jakiegoś modułu bo nie mogę go znaleźć w sieci

Opublikowano
Witam,

Przeszukałem większość internetu i albo jestem ślepy, albo faktycznie nie ma. Poszukuje bezpiecznika od spryskiwaczy przedniej szyby w e63 650i 2007. Od zakupu nie działają i chcę najpierw sprawdzić bezpiecznik.. Dodam, że spryskiwacze reflektorów działają prawidłowo.

Rozwiązałeś problem ? Mam identyczny w e60… a pompka kupiona nowa a okazuje sie ze nie podaje prądu na wtyczkę.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

HnvyITDw

A gdzie znajduje się ten A1a czy jest on częścią jakiegoś modułu bo nie mogę go znaleźć w sieci

Na rysunku masz dwa , oddzielne , A1a oraz A220.

Ja osobiście sprawdził bym czy wychodzi napięcie z kości modułu A1a do pompki spryskiwacza.

A dokładniej , plus wychodzi z kości X13252....... pin nr. 36. Kolor przewodu ,szary.

Masa/Minus z pompki jest doprowadzony do punktu zbiorczego X13783. Jej też należy się przyjrzeć.

W elektryce auta wszystko jest możliwe. Może masz zardzewiałe przewody ,czy piny/konektory w kości ? Może masz ułamany przewód, rozgięte konektory w kości nie mające dobrego styku z konektorami ? Bez miernika a najlepiej miernika z żarówką ( tak aby podać obciążenie na przewód ) raczej się nie obędzie?

CUvOg67f

Kość pompki spryskiwacza szyby czołowej.

Pin nr.1 PLUS , kol. szary

Pin nr.2 MASA/MINUS , kol. brązowy

HRSW2PgA

Opublikowano

Jak wrócę do Polski przed świetami i odbiorę auto od lakiernika sprawdzę przewody, które wymieniłeś w odpowiedzi.

Dzięki wielkie i dam znać za tydzień czy znalazłem problem ;) pozdrawiam