Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich

Bolączką mojego BMW stał się problem z prawymi drzwiami.

W skrócie wygląda to tak: z pilota drzwi pasażera można zamknąć drzwi, nie da się ich natomiast otworzyć ani z pilota ani z konsoli środkowej.

Ich otwarcie następuje tylko po manualnym pociągnięciu klamki wewnętrznej i wtedy jak wyjdzie 'cypelek' w drzwiach to można także otworzyć je z zewnątrz.

Ponieważ po przeglądnięciu różnych for internetowych znalazłem tylko opis problemów z modułem komfortu i zamkiem w drzwiach które wyeliminowałem poprzez wymianę -niestety bezskutecznie prosiłbym was szanowni koledzy o pomoc

Dla sprecyzowania dodam, że w drzwiach słychać cyknięcie , po zdjęciu boczka drzwi widać jak cypelek delikatnie reaguję poruszając się minimalnie góra-dół .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak to wygląda ale sprawdzilbym w tym przypadku ten mechanizm który odpowiada za wysuwane tego cypelka. Może w środku mechanicznie się przyblokowal

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zamek drzwi, ciężko o sprawną używkę do coupe.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Witam, podłączę się pod temat, bo mam podobny problem. Mianowicie, aby wymienić zamek to... trzeba wyjąć stary i założyć nowy/inny. Niby logiczne. Ale przeszkadza szyna - prowadnica szyby. Nigdy nie rozbierałem drzwi bez ramki. Youtube i inne nie wiele pomagają. Ktoś przerabiał temat i wie jak to najłatwiej ogarnąć i nie narobić szkód?