Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka ;) Mam problem którego nikt nie da rady rozwiązać, a mianowicie chodzi o rzucanie silnikiem jakby wypadał któryś cylinder. Dzieje się to tylko na ciepłym silniku ,a dokładnie jak dostanie silnik obciążenia , jak włączę klimatyzacje lub skręcę na Maxa kierownicą. Wtryski były sprawdzane są okej, pompa w baku zmieniona na nowa bo padła, filtr paliwa nowy, na komputerze żadnych błędów nie ma. Korekty wtrysków okej , ale gdy zacznie rzucać silnikiem na boki korekty wtrysków wszystkie się rozjeżdżają, gdy rzuca silnikiem dodaje lekko gazu i wszystko wraca do normy.
  • Moderatorzy
Opublikowano
Tylko na postoju to się dzieje ? Dane z INPA. Na postoju - korekty jak silnik zimny i rozgrzany, ciśnienie na listwie CR i czy jest stabilne czy wartości skaczą. Możesz wkleić zrzuty ekranu przez https://imgbb.com/
Opublikowano
Zrobiłem test przelewowy wtrysków i 2 wtryski leja bardzo mocno zostały zrobione dziś złożyłem auto i dalej występują takie same objawy, czy może być to regulator ciśnienia na listwie wtryskowej ? Nie mam aktualnie dojścia do komputera żeby sprawdzić znajomy będzie miał chwile to podjadę i wrzucę wszystkie zdjęcia.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Jeśli wtryski dają za dużo na przelew to ta usterka nie ma nic wspólnego z nierówną pracą silnika, co najwyżej problem z rozruchem. Regeneracja bywa zawodna, ale jak już się zdecydowałeś i wyjąłeś dwa to trzeba było wszystkie dać do sprawdzenia. Poza tym nie wiemy jakie były korekty przed zabiegiem w porównaniu do obecnych więc ciężko wyciągnąć wnioski.

czy może być to regulator ciśnienia na listwie wtryskowej ?

Regulator ciśnienia jest na pompie CR, a na listwie jest czujnik ciśnienia. Zły kontakt styków wtyczki czujnika powoduje niestabilne wskazania wysokiego ciśnienia i może dawać objawy szarpania. Zrób najpierw diagnostykę. Działanie po omacku może spiętrzyć problemy.

Opublikowano
Wtryski raz dałem do sprawdzenia i gość powiedział ze jest okej lecz nie dawało mi sto spokoju zrobiłem test przelewowy i 2 wtryski lały ponownie oddałem wszystkie 6 sztuk do innego gościa który powiedział ze 4 są okej 2 zrobił auto odpala o wiele inaczej będę miał jak to podeśle zdjęcia z komputera