Skocz do zawartości

bmw e60 3.0 regeneracja x drive koszt ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam , jaki jest orientacyjny koszt pelnej regeneracji x drive ? ( moze taniej by wyszlo kupic uzywke ?)

bmw e60 3.0 235 km x drive rok 2009

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zależy co uległo zniszczeniu w skrzynce. Zwykle siadają łożyska igiełkowe. W moim przypadku cześci wyszły ok. 3000 ale oprócz łożysk wymieniłem cały zestaw sprzegieł wraz z ramionami i kołem zębatym. Wymieniałem sam - nie radzę, bo to ciężka sprawa. Można kupić oczywiście używane cześci dużo taniej. Podejrzewam, że te regenerowane skrzynki z allegro są właśnie robione na używanych częściach (sklep Maktrans ma cała oferte części używanych). Dają gwarancję na 6 lub 12 miesięcy, a później zabawa od nowa.
Opublikowano
Zależy co uległo zniszczeniu w skrzynce. Zwykle siadają łożyska igiełkowe. W moim przypadku cześci wyszły ok. 3000 ale oprócz łożysk wymieniłem cały zestaw sprzegieł wraz z ramionami i kołem zębatym. Wymieniałem sam - nie radzę, bo to ciężka sprawa. Można kupić oczywiście używane cześci dużo taniej. Podejrzewam, że te regenerowane skrzynki z allegro są właśnie robione na używanych częściach (sklep Maktrans ma cała oferte części używanych). Dają gwarancję na 6 lub 12 miesięcy, a później zabawa od nowa.

dzieki kolego za odpowiedz czyli takie generalny remont to pewnie z 5 k z robocizną ? ( mam zrobione ponad 300 k i obawiam sie za jakis czas moze mnie czekac taka zabawa )

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak, pewnie koło 4-5k. Ale wolałbym dać do generalnego remontu i wiedzieć co zostało wymienione niż kupić "regenerowaną", w której nie wiadomo co zostało zrobione. Być może jedno łożysko wymienili i składają to z powrotem. Chyba, że chcesz pojeździć przez rok i sprzedać to wtedy tak.