Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej,

czy zakładał ktoś z Was może jakiś ulepszony zestaw ambientowy do F11 w miejsce oryginalnego BMW? Nie ukrywam, że obecny zestaw zamontowany fabrycznie świeci już słabo i nie ma takiego fajnego burszytnowego efektu jak na początku.. Jeszcze na gwarancji go reklamowałem i został wymieniony na nowy i przez chwilę było fajnie, ale teraz jest słabiej i chętnie bym to odświeżył wymieniając na coś lepiej świecącego.

Będę wdzięczny za linki i Wasze recenzje :)

Opublikowano
Właśnie chętnie wymieniłbym same diody, tylko nie znalazłem jeszcze gotowych zestawów zamiennych samych diód.. Jedynie całe pakiety :/
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

U siebie zrobiłem to w oparciu o pasek led koloru bursztynowego https://pl.aliexpress.com/item/4000657061000.html?spm=a2g0o.order_list.order_list_main.4.ef861c245pyb0L&gatewayAdapt=glo2pol

Prezentuje się to znakomicie, bo jest 120 ledów na metr. Zmieniałem tylko pasek w listwie, pozostałych podświetleń nie ruszałem. W celu ograniczenia mocy świecenia w szeregu zastosowałem rezystry ok 200 Ohm. Dział to już od ponad 2 lat. Regulacja jasności oczywiście jest również.