Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, czy ktoś z Was może kodował dołożony moduł i czujniki PDC E90 w NCS? Jeśli tak będę wdzięczny za wskazówki kodowania . Z góry dzięki pozdrawiam
Opublikowano
Hardware mam ogarnięty tip top elektrycznie etc. Dodałem FA $508 w NCS. Ista widzi w wyposażeniu PDC tył i przód . W kodzie też zrobiłem zmiany w odpowiednich miejscach i niestety pdc nie Bangla :/
Opublikowano
A moduł pustym manem przekodowales? Nie robiłem tego ale według linka powinno działaś bez jakiegokolwiek kodowania.
Opublikowano
A moduł pustym manem przekodowales? Nie robiłem tego ale według linka powinno działaś bez jakiegokolwiek kodowania.

Jeśli masz na myśli kodowanie do serii to tak, robiłem

Opublikowano

Aktualizacja:

-powróciłem do serii w ncs, usunąłem kod od pdc

-Ista widzi sterownik lecz "na żółto"

-podczas ponownego kodowania ncs nie chce sczytać VINu

i tu moje pytanie: auto jest 2006 a sterownik 2007. Czy wystarczy aktualizacja sterownika czy muszę zmienić vin w winkfp?

dodatkowo w winkfp najwyzszy sterownik to pdc84 a ista pokazuje że mam zamontowany 87 o nr 9252639

Opublikowano
Zaktualizuj winkfp odpowiednim sp daten. Zmiana vinu nie zaszkodzi. Jeżeli przejdziesz przez błąd w ista to co sugeruje?