Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam z nową usterką. Dotyczy ona właśnie błędu 28CE00. Przeszukałem forum i nigdzie nie ma rozwiązania więc postanowiłem odnowić temat. Błąd dotyczy sterownika świec. Więc zakupiłem nowy BERU. Wymienilem, sprawdziłem też przewód zasilający nie był opalony czy nadtopiony po sprawdzeniu multimetrem ustawionym na piszczenie wszystko wydawało się być w porządku. Przed rozpoczęciem wymiany odłączyłem masę na aku. Po złożeniu wszystkiego do kupy i skasowaniu błędów (bo jest jeszcze błąd dpfa, te mówiący że termin się zbliża) błąd sterownika niestety powrócił i pojawia się przy każdym włączeniu zapłonu. Jaka może być przyczyną? Jest jakiś bezpiecznik od tego modułu, może trzeba zrobić adaptacje? Ktoś miał coś podobnego?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Może być tak że świeca niszczy sterownik, mogłeś wymienić świece wraz ze sterownikiem. A może być problem z kablem od alternatora. Sterownik nie ma bezpiecznika.