Skocz do zawartości

5AS vs 5AT vs 5AU - co mają poszczególne pakiety asystentów

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W dniu 24.07.2024 o 21:44, marcinq78 napisał(a):

Czy automatyczne parkowanie wymaga zakupu pakietu z kamerami 360 czy wystarczy sam pakiet systemów asystujacych plus?

Nie wiem.

Mam 360° i u mnie parkowanie działa bardzo dobrze, tak samo wyjazd z koperty itp.

• 10 miesięcy temu...
Opublikowano
W dniu 15.02.2023 o 20:11, Lukaszwarszawa napisał(a):

No to może tak być ,że 5at ma jakieś jeszcze ograniczenia co do np.przejezdzania rond .. trochę to już dużo ograniczeń... zważywszy że sprzedający nie wie co systemy mają ...

U mnie jest tak ,że jak dojeżdżam do ronda miga od razu na pomarańczowo i zaraz czerwono.

Światło podobno już 5at rozpoznaje ale nie w Polsce;)))

Czy 5AT który posiadasz ma funkcję stop & go (na tempomacie sam zatrzymuje auto i rusza)?  W konfiguratorze piszą, że tylko profesional to posiada 

Opublikowano
W dniu 21.07.2025 o 10:29, tombik87 napisał(a):

Czy 5AT który posiadasz ma funkcję stop & go (na tempomacie sam zatrzymuje auto i rusza)?  W konfiguratorze piszą, że tylko profesional to posiada 

Ma tj. aby być pewnym że piszemy o tym samym. Jadę na trybie jazdy autonomicznej dojeżdżam do samochodu przede mną który stoi. Mój samochód też się zatrzymuje sam i jak samochód przede mną rusza też rusza sam ALE ()!!) nie zawsze albo inaczej rzadko kiedy.

Najczęściej muszę sam dotknąć gazu. Czytałem gdzies ,że chodzi o długości ile samochód stał tj. 30sekund np to sam nie ruszy ale wydaje mi się ,że to nie o to chodzi. Po prostu system wymusza by samemu ruszyć aby być pewnym. Być może w proffesional to zawsze działa a w nie proffesional rzadko kiedy.

• Dziękuję 1