Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam pytanie czy po wymianie wtrysku można kręcić normalnie tak długo aż odpali czy trzeba odpowietrzyć jakoś układ?Mam problem zawiesza mi się wtryskiwacz i stuka przy dodawaniu gazu korekta jak się zawiesza dochodzi do +5 .Auto odpala normalnie chodzi chwilę ok A po chwili zaczyna telepać silnikiem i chodzą 3 gary.
Opublikowano
wkładasz nowy wtrysk - skręcasz i odpalasz... praktycznie od razu odpala.. może mi 1 sekundę kręcił zanim odpalił

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)

Opublikowano
wkładasz nowy wtrysk - skręcasz i odpalasz... praktycznie od razu odpala.. może mi 1 sekundę kręcił zanim odpalił

a nie trzeba adaptacji? Pamiętam że ja musiałem po wymianie wpisać do komputera

Opublikowano

można wpisać korekte - ale to są ułamki % - zanim wpisałem korekte wtrysku (chyba NCS) - to i tak odpaliłem...

silnik chodził z 5 minut - bez żadnych problemów - szarpanie ustało i płynni się rozgrzał...

potem wyłączyłem i wpisałem korektę (podaną przez gości co mi wtrysk przesłali)...

odpaliłem ponownie - i nic się nie zmieniło - chodził i chodzi tak samo płynnie jak przed wpisaniem korekty,,,

pozdrawiam

Marcin

BMW Klub Polska

F25 X3 2,8iA xDrive

E91 320dA touring

E39 530dA touring

E39 530iA touring

E36 316iA m43 Compact

----------------------------------------

historia - E32 750iA (1992-2004)