Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam was serdecznie. Mógłby mi ktoś napisać jak włączyć słuchawkę telefonu siemens. Włożyłem baterie, potem akumulatorki, wciskam wszystkie przyciski i nic. Auto to e 38, piszę tutaj bo tam prawdopodobnie już wszyscy zeszli. Będę wdzięczny za pomoc.
  • Moderatorzy
Opublikowano
prawdopodobnie już wszyscy zeszli

być może słuchawka również :lol:

Z ciekawości możesz załączyć zdjęcia jaki to telefon. Miałem bezprzewodowego Simensa. Poprzedniemu właścicielowi kiedyś działał, ale z upływem czasu najpierw zaczęły pojawiać się losowe problemy właśnie z włączaniem, potem rozładowywały się akumulatorki mimo, że były cały czas podpięte itp. Zamieniłem słuchawkę na podłokietnik ze schowkiem, a moduł telefonu na oryginalny BT. Teraz działa ze zwykłym smartfonem.

Opublikowano
Witam. Oto i on chciałbym wiedzieć jak się go uruchamia czy może już zszedł.https://archiwum.allegro.pl/oferta/telefon-bmw-e39-e38-lift-siemens-i7377554179.html
  • Moderatorzy
Opublikowano
Taki sam miałem. Włączało się "normalnie", po prostu tym lewym przyciskiem ze słuchawką. Zapalało się zielone podświetlenie, było jakieś menu i chyba komunikat, że nie znaleziono bazy czy coś w ten deseń. Może spróbuj na zwykłych "paluszkach", ale mam wrażenie, że po 20 latach poległ w chwale...
Opublikowano
Dzięki Fuser, cisnę ten przycisk i nic się nie dzieje więc pewnie poległ, no cóż zobaczę może ktoś reanimuje takie antyki. Pozdrawiam.
  • Moderatorzy
Opublikowano

Być może zepsuty przycisk (gumka, styki) podobnie jak w pilocie, choć wydaje mi się, że po założeniu do stacji powinien ekran zareagować.

Nie chcesz przerobić pod "normalny" telefon ? Instalację całą masz, potrzebny TCU EVEREST I-BUS najlepiej od E53, antena BT i zakodować.

Opublikowano
W sobotę idę z nim do galerii, w teletorium jest serwisant co ogarnia takie ciężkie tematy. Będę próbował go reanimować, na razie kupiłem akumulatorki z zającem, podładuje przez noc i zobaczę co będzie. Jeżeli on sobie tam jest to żadne zamienniki nie wchodzą w grę. Pozdrawiam.