Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam..

Huczenie sie zaczyna od 20 km/h a przy 40-50 km/h jest najbardziej glosne. Jakby to bylo lozysko, ale juz bylem u 3 mechanikow i nikt nic nie widzi ze lozyskami, i teraz wygladam jak lekki swir bo caly czas marudze ze cos mi halasuje a kazdy mowi "panie... nic nie ma..." Wiem napewno ze mam luz przy przednim lewym laczniku, ale to chyba nie powoduje huczenia a raczej stukanie. Jeszcze zauwazylem ze przy hamowaniu przy 40 km/h i wolniej to sie to huczenie nasila... Opony nie sa stare, nie dawno wywazane kola... nie wiem... moze faktycznie sie zabardzo czepiam, ale wiem ze tak kiedys nie bylo... (e39 530d)

dzeki z gory

Opublikowano

witam, mam podobny problem,też mi coś hałasuje tyle że przy 80 i przy 140 na/h. byłem u kilku mechaników i każdy wymyślał co innego, a to że opony a to że wszystko ale nie łożysko - na wtorek już umówiłem się z konkretnym facetem i wymieni mi to łożysko które mi podpada, jak będzie jakiś efekt to dam ci znać, no bo co innego może wyć prócz opon i ewentualnie wiatru?

napewno nie słychać nic powyżej 180/h, ale wtedy wogóle nie za wiele słychać, :dance:

Bogdan28
Opublikowano
Huczenie sie zaczyna od 20 km/h a przy 40-50 km/h jest najbardziej glosne

Te objawy wskazuję ewidentnie na huk opon. Albo zbieżność w Twoim aucie jest nieprawidłowa, albo opony te jeździły ostatnio na ucie w którym zbieżność uciekała od normy. W każdym bądź razie to one powodują huk.

,też mi coś hałasuje tyle że przy 80 i przy 140 na/h. byłem u kilku mechaników i każdy wymyślał co innego, a to że opony a to że wszystko ale nie łożysko

To napewno jest łożysko, ale które tego Ci nie powiem gdyż nie słyszę huku jadąc autem.

Ale ciekawi mechanicy sądząc po stwierdzeniu "a to że wszystko ale nie łożysko"

Opublikowano
Robertbmw.. miales racje.. dzisaj zmienialem kola na zimowe, i teraz bardzo cicho wsystko chodzi... jakby inne auto. Slyszalem juz glosne opony, ale bez przesady, tutaj to bylo naprawde na tyle glosne ze myslalem zo to jest sprawa mechaniczna... Wiec teraz pytanie, co zrobic z oponami? One nie sa stare (maja troche ponad rok) i nie bardzo mi sie usmiecha kupowac nowe opony 18" 265 tyl i 245 przod...
Opublikowano
To że opony wygladaja ladnie nie znaczy ze nie moga wyc mialem tak samo tylne lewe kolo strasznie wylo nawet nie myslalem ze to opony bo wygladaly super kupilem wiec lozysko ale jeszcze nie zdazylem wymienic ale jakie bylo moje zdziwienie jak zmienilem teraz opony na zimowe i jest cichutko nic nie huczy lozysko moge sobie zatrzymac na pozniej.