Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
m mam problem dotyczący skrzyni otóż po wgraniu softu xHP stage 3 z włączona opcja podniesienia ciśnienia skrzyni gdy zmieni bieg (występuje to roznie) jest jakby uslizg obrotowy. Przykład żeby to +/- dało się zrozumieć jadę na 4 biegu mam 2000 obrotów zmienia na 5 mam 1500 i nagle wskakuje na 1700 załóżmy czym to może być spowodowane ? Mam wgrany program MHD z zaznaczona opcja o skrzyni biegów z programem xHP. Sprawdzałem nawet na MHD Stage 0 z xhp i problem jest nadal. Wymieniłem już sprzęgło oraz elektrozawory po przejechaniu kilkuset kilometrów problem nadal jest a po wymianie elektrozaworów na dwóch sprzęgłach pokazuje ciśnienie ujemne. Czy może wina leżeć po stronie środka mechatroniki czy już problem głębiej w skrzyni leży ?
Opublikowano
Pokaż ciśnienia i wgraj backup oryginalnego softu przez xHP. Być może jeszcze za mało jeździsz na Stage 3 i musi dopiero douczyć się zapinania sprzęgieł.
Opublikowano

Jak wymienili elektrozawory to zresetowałem adaptacje czyli jakies 400/500 km temu i mam takie wartości

A 0 mbar

B -66 mbar

C -268 mbar

D 0 mbar

E 250 mbar

Czasy sprzegieł

A 0 ms

B 50 ms

C 7 ms

D 0 ms

E 0 ms

Wgralem oryginalny soft skrzyni tylko nie wiem ile czasu jezdzic czy moze znowu zresetowac adaptacje i jezdzic z org softem

Opublikowano
Tam gdzie jest 0 to jeszcze nie ma ustawionych wartości. Ja musiałem jeździć około 1500km żeby na wszystkich koszasz złapało adaptacje. Jak wgrałeś oryginalny soft to jeździj i obserwuj co się będzie działo. Delikatnie do połowy gazu.
Opublikowano
Już coś lepiej ale kosz E bardzo ważny i awaryjny pasuje żeby złapał wartości zanim zaczniesz dobrze cisnąć. A jak obroty? Nadal to samo?