Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

jestem na etapie wymiany lamp przednich na Full LED.

Po sczytaniu wielu wątków zdecydowałem się na oryginalne Helli.

A teraz wyzwanie:

Mój koder spiera się ze sprzedawcą lamp,

że przetwornica modułu Led (ten największy "jeżyk") dla F30 musi mieć numery HWEL

zaczynające się od 2FE0. Czyli właściwy nr katalogowy to jedno,

a nr HWEL jest tu najważniejszy.

Koder twierdzi, że lamp o innym HWEL nie da się zakodować w F30.

Czy któryś z "fizyków atomowych" mógłby się wypowiedzieć merytorycznie w tej materii?

dzięki z góry

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Odpowiem połowicznie dla potomnych: na pewno na tych numerach zaczynających się od HWEL 2FE0 lampy działają.

Jeśli chodzi o mnie wyszło to rewelacyjnie.

Robiłem na używanych oryginałach full Led Helli.

Żadnych problemów na przeglądzie.

Tak informacyjnie jeśli chodzi o koszty: średnio usługa wymiany lamp, przepinanie/dokładanie przewodów w kraju z kodowaniem to 1000-1200 z kolejką od tygodnia do 3 tygodni. Lampy kompletne/"uzbrojone" to okolice 5-6k za dwie szt. w bdb stanie.

Mnie nawigował Majster z południa kraju, kodował zdalnie, okablowanie było w moim zakresie. W sumie 4-5 godzin roboty jak się jest przygotowanym.

Wziął parę stówek. Polecam Majstra. Piszcie na Pv jakby co.

• Moderatorzy
Opublikowano

wymieniałeś zwykłe lampy na led czy na adaptacyjne?

Już od jakiegoś czasu noszę się z wymianą LED na adaptacyjne i teoretycznie powinno u mnie to zadziałać z moimi modułami bo lampy mam z 2018 roku więc to teoretycznie "ostatni wypust" modułów.

spacer.png