Skocz do zawartości

Czujnik klapy w touringu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wlasnie podmienilem silniczek ale bez rezultatu pasowaloby namierzyc w kostce od sterowania jakie kabelki odpowiadaja za sygnal po uruchomieniu tylnej wycieraczki z manetki przy kierownicy bo moze jest cos nie tak z manetka badz cos po drodze?
Opublikowano
  • Autor
Wlasnie podmienilem silniczek ale bez rezultatu pasowaloby namierzyc w kostce od sterowania jakie kabelki odpowiadaja za sygnal po uruchomieniu tylnej wycieraczki z manetki przy kierownicy bo moze jest cos nie tak z manetka badz cos po drodze?

Też to przerabiam. Gdzie niegdzie prąd w tylnej kostce się pojawia ale muszę jeszcze się dobrać do kabli na zawiasie klapy. Chłopaki piszą że w większości przypadków tam jest problem.

Opublikowano
  • Autor
Mam blendę (kolor silver coś tam).Moge ją wysłać darmo,ale dopiero za jakieś 5 tygodni.Stan bdb.Ostatnio wymieniałem całą klapę wraz z plastikami.Trochę rzeczy po nowej klapie mi zostało,ponieważ dużo rzeczy przełożyłem ze swojej.Kupiłem przedlift,a moja jest polift.Moge komuś użyczyć min zamek szyby(bolec),silniczki komplet,dociąg itp.Wszystko przedlift i dopiero za 5 tygodni-darmo.

PS Starą blendę mimo wyrobienia się mocowania plastikowego,idzie odkręcić.Łepki* śruby,które są w blendzie na końcach są lekko kanciaste i można je spokojnie przytrzymać kombinerkami i od wewnątrz odkręcić.Samemu dałem rady,to i Wy dacie rady-wygodniej we 2-1 trzyma łepek*,drugi odkręca od wewnątrz.Wcześniej napastować* wd40 :D

Aha-posprawdzaj piny w kostkach-lubią się pozaginać.Masę możesz pobrać z mocowania lamp.

Każdy kabelek można wyjąć z kostki-odblokowujesz zarobiony kabelek czymś bardzo cienkim,naciskając na blaszkę na końcu kostki-wychodzi spokojnie.Można wtedy zarobic nowy kabelek na starą blszkę i włożyć ją spowrotem do kostki-będzie wyglądało jak fabryczne.

Świetny pomysł. Wezmę to pod uwagę podczas naprawy.

Opublikowano

Kolega wpadl na bardzo dobry pomysl z tym przytrzymaniem srub tylko niewiem jakim kluczem srodkowe sruby rozkrecic-.

Z tego co pamietam to zewnetrzne jeszcze jako tako jest dojscie ale do wewnetrznych chyba nie ma i rozrecalem je kluczem na patyku a wtedy juz sruby nie przytrzyma.

Niewiem czy jest roznica bo mam po lifcie a kolega przed.

Opublikowano
  • Autor
Kolega wpadl na bardzo dobry pomysl z tym przytrzymaniem srub tylko niewiem jakim kluczem srodkowe sruby rozkrecic-.

Z tego co pamietam to zewnetrzne jeszcze jako tako jest dojscie ale do wewnetrznych chyba nie ma i rozrecalem je kluczem na patyku a wtedy juz sruby nie przytrzyma.

Niewiem czy jest roznica bo mam po lifcie a kolega przed.

Wątpię że jest różnica. Mocowania powinny być takie same. Tylko stylistycznie z zewnątrz mogą się różnic wyglądem (chodzi o całokształt)

Opublikowano
Jaki otwor robiles do otwierania klapy? W blendzie?
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Dpkladnie tak. Mam to teraz porozbierane wszystko na wierzchu i jezdze z odlaczonym silniczkiem i pokazuje otwarte szybe czy bagaznik, a jak podepne silniczek kontrolka gasnie... Tak samo mikrostyk od otwierania klapy bagaznika jest polaczony minusami z oswietleniem tablicy rejestracyjnej

A wiesz może w którym miejscu i jak ma być zamocowany czujnik otwartej szyby klapy?. Bo zapewne ma swój osobny i klapa i szyba. A u mnie po zdjęciu plastików, widać jakiś czujnik z blaszką, wisi luzem ale ma wcisniety guzik trytką.

Opublikowano
Czujnik otwartej klapy jest w zamku klapy
Opublikowano
  • Autor
Czujnik otwartej klapy jest w zamku klapy

Klapy tak. A od szyby? Wisi na wierzchu i licho go wie gdzie być powinien :?:

• 5 tygodni później...
Opublikowano
  • Autor
To jak koledzy z tym czujnikiem szyby? Wisi luzem, zmostkowany (żeby kontrolka nie świeciła) nie wiem czy ma być gdzieś w zamku czy może miała jakiś uchwyt przy klapie który mam ułamany ...
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Ja narazie nic nie pomogę bo do pracy wróciłem i nie ma czasu na to ale co zauważyłem w ostatnim czasie to pokazuje mi otwarta szybę na zegarach a przedtem tego nie było... Ja mam pokombinowane przy otwieraniu klapy razem z tym otwiera mi się szyba ale kontrolka nie świeciła do pewnego momentu co dalej to narazie nic nie robię z uwagi na brak czasu...
Opublikowano
  • Autor
U mnie też brak czasu. Z reguły nie przeszkadza mi to ale póki nadal plastiki mam zdjęte to w wolnym czasie raz po raz zajrzę. Może uda się go zamontować gdziekolwiek aby reagował na otwarcie szyby.
Opublikowano
  • Autor
Jest tam jakiś ułamany plastik obok silniczka ale nie wiem czy to tam był ten czujnik i jak powinien wyglądać w całości.
Opublikowano
  • Autor
Jak będzie cieplej (znaczy się dopiero na wiosnę) dorobię uchwyt gdziekolwiek byle by się opierał o ramkę szyby i załączał przy jej otwarciu