Skocz do zawartości

Chłodnica w E36-nieszczelna?czy uszczelka padla?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam taki problem ubywa płynu z chłodnicy,kiedy natomiast doleje do kreski i odpowietrzam układ zaczyna sie lac od dołu chłodnicy co to moze byc?Dziura w chłodnicy?Dodam ze dolny waz w chłodnicy jest zimny

1.Silnik sie nie grzeje

2.Nigdy go nie przegrzałem

3.Mam lpg

W E36 pod zbiorniczkiem jest uszczelka która podobno sie wymienia (robił to ktoś)

Opublikowano
Witam, tydzien temu to przerabialem. Chodzi o cieknaca chlodnice.Wzialem sie do jej czyszczenia, musialo mi ja za mocno wyplukac i zaczela cieknac od dolu, wlasnie na laczeniu zbiorniczka z chlodnica. Ale ja sie nie bawielem w uszczelki, zalalem po wyciagnieciu chlodnicy uszczelniacza i teraz jest good. Z chlodnicy nie cieknie ale i tak gdzies mi plyn wpiernicza :(... Co do uszczelki to rzeczywiscie jest, ale jak wyciagnalem chlodnicy to zbardzo nie wiedzialem jak wyciagnac en zbiorniczek :oops: :oops: , dlatego sobie odposcilem i stad moje zabawy uszczelniaczem... :twisted:

Pozdro Krzysiek

B M W..............Bardzo Małe Wydatki

www.bmw-3city.pl

Opublikowano

Cześć Lego,

miałem ten sam problem (też M50) dokladnie rok temu. Przyczyną tego stanu rzeczy był pęknięty plastik chłodnicy (za zbiorniczkiem). Nie bawiłem się w klejenie. Kupiłem nową chłodnice i jest OK.

Wiem, że uszczelniacze są wyjściem, ale jesli chcesz autko zatrzyamć dla sibie i się nim cieszyć to zapomnij o dolewaniu (dosypywaniu) czegoś do układu chłodzenia. Pozatyka Ci kanaliki i :mad2:

Jeśli nie chcesz kupić nowej kup używana z pewnego źródła ale oszczedność pozorna. Mnie chlodnica BEHR z wysyłką kosztowała 500pln

Pozdrawiam Rafał

...tylko BMW