Skocz do zawartości

Płyn chłodniczy w n47 184km

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witajcie, miałem swoje bmw na wymianie rozrządu, panowie wymienili również płyn chłodniczy wiadomo, chciałbym kupić w razie czego litr płynu na ewentualną dolewkę lecz na kartce z warsztatu mam napisane że wlali płyn g11 a gdy do nich dzwoniłem powiedzieli ze g11 na pewno nie, powiedzieli ze zawsze wlewają oem bmw chyba niebieski ale ja miałem różowy gdy go spuszczali i mówią że wtedy nie zmieniają na oem bmw i wlewają taki jaki był czyli różowy febi g12 i taki mam kupić na dolewkę, dodam że płyn w zbiorniczku jest koloru różowego, czy możecie mi pomóc jaki mam w końcu kupić, czy mieszanie g11 i g12 zaszkodzi silnikowi? Proszę o radę, pozdrawiam
Opublikowano
Kup Petrygo Q New lub Dynagel 2000 bo są przeważnie mieszalne ze wszystkim. Płynów jest kilka G12, G12+, G12++ wszystkie różowe ale niekoniecznie wolno je mieszać.
Opublikowano
  • Autor
Kup Petrygo Q New lub Dynagel 2000 bo są przeważnie mieszalne ze wszystkim. Płynów jest kilka G12, G12+, G12++ wszystkie różowe ale niekoniecznie wolno je mieszać.

No właśnie g11 z g12 nie wolno mieszać ale g12, g12+ chyba już mozna

Opublikowano
  • Autor
Powiedzcie mi czy g11 ma kolor różowy bo jak oglądam to tylko niebieskie są, jakby tak było to wychodziło by na to że mam g12
Opublikowano
G11 jest zielono/niebieski.
Opublikowano
  • Autor
G11 jest zielono/niebieski.

Czyli wychodzi na to że mam zalany g12 tak jak mechaników mówił bo g12 są różowe i taki mówił żeby kupić na dolewkę

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Dokładnie jest jak ci mechanik powiedział.

Ogolnie do BMW stosuje się G11 lub nowsza jego wersje G48, oba sa niebieskie

G12 jest różowy i taki masz pewnie wlany.

Możesz kupić Prestona, ktory jest mieszalny ze wszystkim albo G12 czyli taki co masz.

Najlepiej to jalbyś zmienił na niebieski G11/G48 :D

Opublikowano
  • Autor
Dokładnie jest jak ci mechanik powiedział.

Ogolnie do BMW stosuje się G11 lub nowsza jego wersje G48, oba sa niebieskie

G12 jest różowy i taki masz pewnie wlany.

Możesz kupić Prestona, ktory jest mieszalny ze wszystkim albo G12 czyli taki co masz.

Najlepiej to jalbyś zmienił na niebieski G11/G48 :D

Ok dziękuję bardzo za pomoc