Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
szybkie pytanie. czy w histori BMW zostala kiedy kolwiek wyprodukowana jednostka napedowa V6???? V8 V10 i V12 wiem ze byly i sa a jak jest z ta V6??????? z gory dziekuje za odp. a jak by okazalo sie ze "byl jest" taki silnik i mieli byscie foto takiego silnika byl bym bardzo wdzieczny
Opublikowano
No to co to za motorek o którym najstarsi Bawarczycy zapomnieli. Bo przyznam że temat mnie zainteresował i pół dnia grzebałem w sieci ale nie trafiłem na ślad v6 spod znaku śmigiełka, boxer to i owszem jakiś się przewinął ale to chyba oczywiste biorąc pod uwagę historię firmy ale o v6 nic nie wyczytałem. czy ktoś coś wie…. :?:
Opublikowano

a moze i sa.. jak sie w 750i zepsuje 6cilindrow to mamy V6..ale to niemozliwe 750i sie nie psuja :D :D

:dance: :dance: :dance: :wink: :cool2:

a ja nie sprzedaje swojej 7ki.

odpowiem na kazde pytanie zwiazane z felgami,oponami.

Opublikowano
jak sie w 750i zepsuje 6cilindrow to mamy V6.

Zalezy ktore 6 cylindrow, ale najprawdopodobniej bedziemy miec jednak R6,

bo silniki w 750tkach (E32 i E38) to dwie 'sklejone' R6, czasami potrafi pasc osprzet jednej z tych szostek ;).

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i