Skocz do zawartości

Pilot alarm zamek centralny

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To znowu ja.

Problem jest u mnie taki że auto miało dołożony alarm. Nie wiem czy działa. Więc oprócz klucza mam pilota. I tu uwaga: auto otwieram kluczem w zamku. Zaczynają migać kierunki. Potem zanim odpalę muszę osobnym pilocie włączyć lewy przycisk żeby przestały bo nie odpalę silnika. Po skończonej jeździe. Auto można zamknąć z osobnego tego pilota. Ale już nie otworzy. Dziś przez jakiś czas zaczął działać pilot w kluczu. Zamykał otwierał, nawet klapę. Co mogę z tym zrobić? Odciął bym alarm ale mam obawy że mi immo zablokuje. Jeszcze na dniach sprawdzę kable w klapie (bo wycieraczka nie działa) może coś jeszcze nie łączy. I może podłącze INPA może coś pokaże

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
wyrzucić ten dodatkowy alarm-pilot, teraz nakładają się dwa systemy i cholera wie, gdzie się ktoś podopinał i co zabezpiecza ten dołożony, ale jak znajdziesz centralkę tego alarmu, po kablach będzie można dojść dokąd biegnie
Opublikowano
  • Autor
wyrzucić ten dodatkowy alarm-pilot, teraz nakładają się dwa systemy i cholera wie, gdzie się ktoś podopinał i co zabezpiecza ten dołożony, ale jak znajdziesz centralkę tego alarmu, po kablach będzie można dojść dokąd biegnie

Rozumiem. A po zamknięciu auta pilotem po kilku sekundach słychać jak system pstryka-sprawdza wszystkie zamki po kolei i zamyka szyby. To będzie zasługa alarmu czy BMW ma już fabrycznie taki dinks?

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Domykanie szyb ma fabrycznie tylko możliwe że u ciebie trzeba zakodować ncsem.

Gdy u mnie przestaje reagować na pilota fabrycznego muszę delikatnie wkładką w drzwiach kierowcy ruszyć lewo prawo i znowu działa więc pewnie mam jakieś styki w zamku do wymiany ale zdarza się to sporadycznie więc nie ruszam ;)

Jak wiesz gdzie jest dokładana centralka to zobacz jaki to model, schemat pewnie znajdziesz w necie, zobaczysz które przewody musisz ewentualnie zmostkowac. Odepniesz wtyczkę od centralki zrobisz mostek na dwóch przewodach które idą od przekaźnika za ezpieczajacego przed uruchomieniem i po robocie.

Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
po zamknięciu auta pilotem BMW, nic nie powinno pstrykać, podejrzewam że to ta dołożona centralka coś tam wysyła do tych zamków, domykanie szyb jest normalnie w pilocie BMW po przytrzymaniu dłużej zamykania jeszcze raz, zdemontować to i zalogować się NCs-em i sprawdzić konfigurację, mówiąc szczerze niewiele widziałem E39 w ogóle BMek z podokładanymi pilotami
Opublikowano
  • Autor
po zamknięciu auta pilotem BMW, nic nie powinno pstrykać, podejrzewam że to ta dołożona centralka coś tam wysyła do tych zamków, domykanie szyb jest normalnie w pilocie BMW po przytrzymaniu dłużej zamykania jeszcze raz, zdemontować to i zalogować się NCs-em i sprawdzić konfigurację, mówiąc szczerze niewiele widziałem E39 w ogóle BMek z podokładanymi pilotami

No widzisz. Ja mam i takie dokładki mnie denerwują

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
zamek centralny w BMce jest dość dobrze pomyślany i jest trwały, może ktoś to dołożył jako dodatkowe zabezpieczenie
Opublikowano
  • Autor
zamek centralny w BMce jest dość dobrze pomyślany i jest trwały, może ktoś to dołożył jako dodatkowe zabezpieczenie

Ale jak odepnę ten dodatek to centralny nie powinien zwariować, co?

Opublikowano
  • Autor
A INPA też mi pokaże jakieś błędy w elektryce, np w centralnym? Tylko zanim to podepne muszę sprawdzić gdzie mi kable nie łączą. Wycieraczka tylna nie działa (może silnik) klapę z guzika pod kierownicą otwiera. Wolę się upewnić czy wszystkie kable są całe. Z której strony one idą? Te w klapie.
Opublikowano
  • Autor
Jeszcze taka uwaga. Mam zdjęta osłonę klapy i wyjęty silniczek wycieraczki. Brakuje mi mikrostyku do otwierania szyby w klapie. Ale zamek działa na zwarcie. Tylko że świeci mi cały czas że klapa otwarta. Jedna zworka jest zamknięta na trytke. Taka mała, zapewne od szyby. A od klapy gdzie jej szukać? I czy jak kabel w zawiasie będzie uszkodzony to też będzie świeciła?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nikt tego nie wie, ale teraz masz choinkę i nawet jak się pokaże problem, to na pewno sobie poradzisz, jak masz dwa systemy, to już trudno rozkminić co czym steruje, wycinaj ten dodatkowy bajer i daj znać jak się zachowuje centralny po tym, będziemy mysleć co dalej..pousuwaj trytytki, podokupuj mikrostyki, i pozakładaj, części są dostepne, nie muszą być nowe. Nikt tu nie napisze dokładnie co masz zrobić, za dużo zmiennych, ale jak wytniesz dodatkową centralkę, pozakładasz brakujące elementy i napiszesz jak się zachowuje samochód, będzie to duuuży krok do przodu
Opublikowano
  • Autor
nikt tego nie wie, ale teraz masz choinkę i nawet jak się pokaże problem, to na pewno sobie poradzisz, jak masz dwa systemy, to już trudno rozkminić co czym steruje, wycinaj ten dodatkowy bajer i daj znać jak się zachowuje centralny po tym, będziemy mysleć co dalej..pousuwaj trytytki, podokupuj mikrostyki, i pozakładaj, części są dostepne, nie muszą być nowe. Nikt tu nie napisze dokładnie co masz zrobić, za dużo zmiennych, ale jak wytniesz dodatkową centralkę, pozakładasz brakujące elementy i napiszesz jak się zachowuje samochód, będzie to duuuży krok do przodu

W wolnym czasie tak zrobię. Pytanie tylko po co ktoś zakłada takie coś i robi tym samym problem .

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
dobre pytanie, może ktoś chciał mieć dwa piloty? taki bajer:)
Opublikowano
  • Autor
dobre pytanie, może ktoś chciał mieć dwa piloty? taki bajer:)

Raczej bałagan :nienie:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor
Pilot padł na maxa. Napewno akumulatorek. Już zamówiony. A tego dołożonego nie używam bo przy opalaniu czasem wyłącza mi immo. A tak to jest ok
Opublikowano
  • Autor
Rozumiem że po wymianie akumulatorka potrzebne będzie kodowanie?