Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Może ktoś byłby w stanie pomóc mi w temacie aktualizacji mapy w navigacji NBT (duży wyswietlacz)

Kod FSC niepoprawny , taki komunikat mi wyskakuje podczas aktualizacji, dodam że kod wygenerowałem programem BMWICODER , ściągnięte mapy w wersji NEXT i takie mam w aucie tyle że stare.

Żeby sprawdzić czy wygenerowany kod mam poprawny , zakupiłem dodatkowo kod FSC osobno , i zakupiony kod jest identyczny z wygenerowanym kodem FSC.

Navigacja jaką mam to Profesional NBT , samochód kupiony miesiąc temu F10 z września 2013 , ostatnia aktualizacja mapy to 2015r

Niestety nie mam pojęcia co jest problemem , może ktoś może mi pomóc co mogę zrobić w tym temacie , bardzo proszę :)

Pozdrawiam

Opublikowano

Bardzo proszę o pomoc w tym temacie , może ktoś pomóc w tym temacie.

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Czy NBT jest oryginalna? Może była wymieniana?

Daj vin

Opublikowano

VIN to : WBA5C31090D041956

Pozdrawiam

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Faktycznie z fabryki wyszedł z NBT ale czy to oryginalna jednostka?
Opublikowano

Ale jak to sprawdzić ? Niestety tego nie wiem :( Samochód mam od miesiąca , co mogę zrobić w tym przypadku ? Może mapy są złe ? w info o mapach pisze NBT_B13185A a Mapa to Road Map Europe Next 2015-2 , więc ściągnąłem mapy : Europe_WEST_NEXT_2022-2

Co mogę zrobić by to działało ?

Pozdrawiam i proszę o pomoc

Opublikowano

Witam bardzo proszę o pomoc bo nie do końca wiem co zrobić by wgrać nowe mapy .

Pozdrawiam

Opublikowano

A może pobiorę inną mapę i sprawdzę czy wejdzie ?

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz do mnie na priv.Pomogę
Opublikowano

Dzięki za pomoc , poprawny kod był wygenerowany w innym programie . BMWICODER niestety nie dał rady :)

Pozdrawiam

Marcin

Opublikowano
Wielkie dzięki dla GK TDS
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam. Mam problem z wygenerowaniem kodu fsc. Mam bmw 3GT 2016 rok navi NBT Evo. Generowałem i bmwaicoder , nastepnie probowalem odczytac za pomoca fsc reader ale wyskakuje fsc read error. po wrzuceniu pendriva do usb wyskakuje ze nowsza wersja map itd zeby aktualizowac, klikam ok a nastepnie wyskakuje zebym wlozyl pendrive z poprawnym kluczem.., o co biega? Pomoże ktoś>
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wygenerujesz do tej wersji navi. Na pendrivie umieszczasz plik z kodem FSC, a nie wpisujesz go ręcznie.
Opublikowano
Nie wygenerujesz do tej wersji navi. Na pendrivie umieszczasz plik z kodem FSC, a nie wpisujesz go ręcznie.

Problem w tym, że nie mogę wygenerować kodu. W bmwaicoder nie moge tego zrobić a w f11 ojca dzien wcześniej normalnie to zrobiłem a gdy biorę fcs Reader to wyskakuje error a co za tym idzie nie wygeneruje kodu fsc

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Przecież ci nalisalem, że do tej wersji nie wygenerujesz, bo nie ma darmowego generatora. Masz EVO ID5 lub ID6 skoro chce plik z FSC. Do plików nie ma generatorów, trzeba komuś zaplacić za to.

F11 z mapami CIC czy NEXT to inna bajka, bo to inne systemy. Te jak pisaleś generuje się bez problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak patrzac po necie to cos kolo 20-30 dolcow. Nie zajmuje sie tym. Tylko trzeba kupić od sprawdzonego dostawcy, bo może nie zadziałać i kasa w plecy. Jak kupisz FSC to sprzedawca przysle ci plik z kluczem FSC ktory skopiujesz na pendriva z mapą.