Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam problem z pilotem, a mianowicie:

Czy ktoś dał radę zaprogramować nowy kluczyk (scyzoryk), który wygląda jak w serii F, do tego bmw? (oczywiście elektronika pasująca do E46) Mnie się niestety nie udało, nawet próbowałem zaprogramować go w EWS przez AK90+ lecz niestety nawet go nie mogłem odczytać :(

Pozdrawiam

PS: mam nadzieję, że poprawnie temat założony :shock:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeżeli elektronika jest zgodna z E46 to AK90+ bez problemu powinien go zaprogramować. Możliwe że elektronika uszkodzona. Daj linka do tego kluczyka.
Nawet zepsuty zegar dwa razy na dobę pokazuje właściwą godzinę ;)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pytanie zasadnicze: czy w obudowie masz transponder? Jeżeli tak i AK nie odczytuje spróbuj go wyjąć i włożyć sam transponder do gniazda na klucz w AK90+. Spróbuj go odczytać.
Opublikowano
Tak, transponder jest luźny ale można wsadzić go do obudowy i zamknąć bez żadnych problemów czy wciskania na siłę. Próbowałem samego włożyć go do gniazda ale niestety wciąż go nie widzi. Error: "No Key."
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Stary kluczyk odczytuje?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Uszkodzony transponder, reklamuj.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Transponder możesz kupić na Aliexpress za 25zł
Opublikowano
Faktycznie, sprawdzimy to i zobaczymy czy będzie działać. Pytanie kiedy i czy dojdzie :P Chyba jednak warto jeszcze próbować go ratować.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chociaż pilot do centralnego się synchronizuje?
Opublikowano
Niestety nie ale w tej chwili czekam już aż mechanik-elektryk będzie miał wolne by się tym zająć. Na wstępie powiedział mi, że to może być problem z przekaźnikami :|