Skocz do zawartości

fabryczny alarm

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
pośadam 525 24v z r92 zauważyłem drugi sygnał na podszybiu i w kabinie tak jagby diode czerwoną w kratce nawiewu pod szybą . samochód pośada koputer pokładowy .morze to jest jakiś alarm fabryczny.a jeśli tak to morze ktoś wie jak się go uruchamia. :doh: :doh:
Opublikowano
Alarm fabryczny faktycznie istnieje. Musisz miec do tego odpowiedni kluczyk z pilotem (otwierany). Jezeli go nie masz to mozesz uruchomic alarm poprzez wlaczenie rygli czyli zamykasz auto i jak centralny sie zamknie to dopychasz jeszcze lekko kluczyk w ta strone co sie zamyka i alarm sie uzbraja
  • Członkowie klubu
Opublikowano

Potwierdzam

miałem w 525 taki alarmik i dowiedziałem się o jego istnieniu dopiero przy próbie włamania .

Po ukręceniu zamka - który także jest chroniony przez alarm - samochód zawył z bólu fabrycznym klaksonikiem powodując popłoch wśród złodziejaszkók którzy zostawili torbę z narzedziami :clap: .

Ja uruchamiałem go tzw " podwójnym ryglowaniem " z kluczyka czyli tak jak pisał Certino po zamknięciu z klucza jeszcze raz przechylasz klucz w stronę zamykania ( zamykasz na 2 razy )

Dioda się uzbrajała i po jakimś czasie zaczynała mrugać

Pozdro :lol:

MarioBigRed

Opublikowano
a ja tak probowałem ryglowac i uaktywniac alarm i ani nie mrugaja kierunki ani zadna dioda nie miga :( czyzbym nie mial alarmu...???