Skocz do zawartości

Problem ze sprezynami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestem nowym uzytkownikiem-napewno byl juz taki temat ale nie moglem znalesc-naprawde szukalem.Wiec tak-chce zmienic sprezyny w swoim bmw,chcialbym aby sie troche obnizyla i zarazem byla twardsza-nie stac mnie na nowe-wiec szukalem uzywanych i znalazlem cos takiego-nie wygladaja na mocno dobite:

1. http://img87.imageshack.us/img87/5219/134334547ak4.jpg

2. http://img115.imageshack.us/img115/395/1343345472eh5.jpg

a drugie to takie:-maja one wysokosc-23,5 cm

http://img70.imageshack.us/img70/2087/wysokosc235cmvw8.jpg

za odpowiedz z gory dziekuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak naprawde to trudno ocenic po używkach ile obniżą i ile wytrzymają. Zawsze jest ryzyko że sprężyna jest wyeksploatowana i pęknie. Z drugiej strony te H&R wygladają niezle i firma też dobra. Moim zdaniem powinieneć jednak kupiś nowe - koszt maks 400 PLN.

Pamietaj tez ze najlepiej kupować w kompletach. Różne marki przód i tył mogą się źle zachowywac.

Dodałem: Pod tym linkiem masz listę referencji H&R, zobacz na ostatnią rubrykę, są tam sprężyny o takim oznaczeniu jak napis na tych ze zdjecie H&R 10.03-BMW KLICK

Opublikowano
według mnie bercia fajnie wygląda obniżona, ale to nie jest dobre na nasze drogi. Sam doświadczyłem niskiej zawiechy póki nie zaczesałem na dziurze miską i kosztowało mnie to nie mało, bo poszła dolna i górna micha. Tak więc dobrze się zastanów, bo jak Cię nie stać na nowe sprężyny, to nowa miska + robota będzie dużo droższa. Poowróciłem do seryjnego zawieszenia i mam spokój. Z taki zawieszeniem trzeba bardzo uważać na drogę, a to już nie jest jazda z przyjemnością. Poszukaj tylko na forach tematu misek w beemkach i zobaczysz jaki to problem. Pozdrawiam
Opublikowano
Doszedlem do wniosku ze kupuje te zolte sprezyny-sa nowe :D mam zamiar rowniez kupic zolte amortyzatory :D beda musial poprostu zrezygnowac z czegos co chcialem sobie kupic przed remontem samochodu.Co do miski to urwalem rowniez-na szczescie tylko dolna-wyminielm na nowa-planuje zrobic oslone na miske pod spodem tak ze nie powinno byc problemow.Planuje swoje auto zrobic do konca marca na lalke-jest u nas co roku zlot w Szymanach(okolice Szczytna) na 1/4 mili-oczywiscie nie bede sie scigal bo szkoda katowac auta ale zawsze mozna pokazac ładna beemeczke:)no i impreza jest fajna:)Jak juz zrobie swoje auto to wrzuce jakies zdjecia:)Pozdrawiam.
Opublikowano
według mnie bercia fajnie wygląda obniżona, ale to nie jest dobre na nasze drogi. Sam doświadczyłem niskiej zawiechy póki nie zaczesałem na dziurze miską i kosztowało mnie to nie mało, bo poszła dolna i górna micha. Tak więc dobrze się zastanów, bo jak Cię nie stać na nowe sprężyny, to nowa miska + robota będzie dużo droższa. Poowróciłem do seryjnego zawieszenia i mam spokój. Z taki zawieszeniem trzeba bardzo uważać na drogę, a to już nie jest jazda z przyjemnością. Poszukaj tylko na forach tematu misek w beemkach i zobaczysz jaki to problem. Pozdrawiam

bo jezdzic to trzeba umiec :8)

mam kolege z m40 i zawiecha -60/60. jakos lata juz 1.5 roku i miska nawet nie peknieta ani razu.

sam w m20 mam -60/60 , na -80/60 nie moglem wozic kompletu ludzi bo zawisalem na policjantach.

Opublikowano
.... bo zawisalem na policjantach.

No właśnie, nawet nie mogłem przejechać normalnie przez garby i nie ma nic to współnego z umiejętnościami, bo jade 5/h i zahaczam.