Skocz do zawartości

Problem ze sprezynami

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Jestem nowym uzytkownikiem-napewno byl juz taki temat ale nie moglem znalesc-naprawde szukalem.Wiec tak-chce zmienic sprezyny w swoim bmw,chcialbym aby sie troche obnizyla i zarazem byla twardsza-nie stac mnie na nowe-wiec szukalem uzywanych i znalazlem cos takiego-nie wygladaja na mocno dobite:

1. http://img87.imageshack.us/img87/5219/134334547ak4.jpg

2. http://img115.imageshack.us/img115/395/1343345472eh5.jpg

a drugie to takie:-maja one wysokosc-23,5 cm

http://img70.imageshack.us/img70/2087/wysokosc235cmvw8.jpg

za odpowiedz z gory dziekuje.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Tak naprawde to trudno ocenic po używkach ile obniżą i ile wytrzymają. Zawsze jest ryzyko że sprężyna jest wyeksploatowana i pęknie. Z drugiej strony te H&R wygladają niezle i firma też dobra. Moim zdaniem powinieneć jednak kupiś nowe - koszt maks 400 PLN.

Pamietaj tez ze najlepiej kupować w kompletach. Różne marki przód i tył mogą się źle zachowywac.

Dodałem: Pod tym linkiem masz listę referencji H&R, zobacz na ostatnią rubrykę, są tam sprężyny o takim oznaczeniu jak napis na tych ze zdjecie H&R 10.03-BMW KLICK

Opublikowano
Porządna firma. Angole polecają KLICK
Opublikowano
według mnie bercia fajnie wygląda obniżona, ale to nie jest dobre na nasze drogi. Sam doświadczyłem niskiej zawiechy póki nie zaczesałem na dziurze miską i kosztowało mnie to nie mało, bo poszła dolna i górna micha. Tak więc dobrze się zastanów, bo jak Cię nie stać na nowe sprężyny, to nowa miska + robota będzie dużo droższa. Poowróciłem do seryjnego zawieszenia i mam spokój. Z taki zawieszeniem trzeba bardzo uważać na drogę, a to już nie jest jazda z przyjemnością. Poszukaj tylko na forach tematu misek w beemkach i zobaczysz jaki to problem. Pozdrawiam
Opublikowano
  • Autor
Doszedlem do wniosku ze kupuje te zolte sprezyny-sa nowe :D mam zamiar rowniez kupic zolte amortyzatory :D beda musial poprostu zrezygnowac z czegos co chcialem sobie kupic przed remontem samochodu.Co do miski to urwalem rowniez-na szczescie tylko dolna-wyminielm na nowa-planuje zrobic oslone na miske pod spodem tak ze nie powinno byc problemow.Planuje swoje auto zrobic do konca marca na lalke-jest u nas co roku zlot w Szymanach(okolice Szczytna) na 1/4 mili-oczywiscie nie bede sie scigal bo szkoda katowac auta ale zawsze mozna pokazac ładna beemeczke:)no i impreza jest fajna:)Jak juz zrobie swoje auto to wrzuce jakies zdjecia:)Pozdrawiam.
Opublikowano
według mnie bercia fajnie wygląda obniżona, ale to nie jest dobre na nasze drogi. Sam doświadczyłem niskiej zawiechy póki nie zaczesałem na dziurze miską i kosztowało mnie to nie mało, bo poszła dolna i górna micha. Tak więc dobrze się zastanów, bo jak Cię nie stać na nowe sprężyny, to nowa miska + robota będzie dużo droższa. Poowróciłem do seryjnego zawieszenia i mam spokój. Z taki zawieszeniem trzeba bardzo uważać na drogę, a to już nie jest jazda z przyjemnością. Poszukaj tylko na forach tematu misek w beemkach i zobaczysz jaki to problem. Pozdrawiam

bo jezdzic to trzeba umiec :8)

mam kolege z m40 i zawiecha -60/60. jakos lata juz 1.5 roku i miska nawet nie peknieta ani razu.

sam w m20 mam -60/60 , na -80/60 nie moglem wozic kompletu ludzi bo zawisalem na policjantach.

Opublikowano
.... bo zawisalem na policjantach.

No właśnie, nawet nie mogłem przejechać normalnie przez garby i nie ma nic to współnego z umiejętnościami, bo jade 5/h i zahaczam.