Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Zauważyłem,że od dłuzszego czasu jak przejeżdżam po nierównościach np.na łączeniu asfaltu na całej szerokości to słyszę stuknięcie i dobiega ono jak by na wysokości bagażnika mam wrażenie jakby coś stukało w podłogę.I jeszcze jedno na dużych dziurach strasznie rzuca tyłem na boki.W lutym zmieniałem te tulejki przy zwrotnicy i te co wchodzą w podłogę a teraz amory razem z poduszkami.No i niestety nie pomogło :mad2:

Czekam na jakieś podpowiedzi

Opublikowano

Moze sie tuleje gorne wachaczy znowu rozwaliły?? Mnie ostatni komplet wytrzymał jakies 6000 km :) No albo sruby ktre je trzymaja są niedokrecone.

Inna mozliwosc, ktorą sam juz przerabiałem, to geometria tylnich koł. Cos mi hałasowało, w dodatku rzucało troche tyłem na dziurach w zakretach, okazało sie ze pochylenie koł było ustawione na "0" a jedno było nawet "pod auto" . Po ustawieniu, wszystko w porzadku.

Ewentualnie moga tez byc amortyzatory nie skrecone prawidłowo na gorze w miejscu przykrecenia do nadwozia.

Once you get locked in to a serious drug collection the tendency is to push it as far as

you can...

http://www.motostat.pl/user_images/2680/icon3.png

Opublikowano

Ja tez jak jezde moim e36 ( kiedy ja kupowalem myslalem ze komfort jazdy bedzie spory) z tego co pamietam jak wsiadlem do niej 1 raz ( po Oplu Tigra) to z tego co pamietam bylem zadowolony, ale teraz jakby mi wszystko przeszkadzalo chcialbym zeby auto pokonywalo nierownosci jak ponton na wodzie-ale sie nie da po prostu( ni emam zadnych luzow amortyzatory nowe)

czasem tak bywa.............

http://img314.imageshack.us/img314/9448/pawlazdjecia012fa6.th.jpg

Opublikowano
Udkład jest podwieszony dobrze a co do tuleji na wachaczu to może i faktycznie już się wyrobiły na naszych wspaniałych drogach a mają już prawie rok.Co do ustawienia z tyłu geometri to podajcie jakieś namiary na warszta który to robi w Warszawie.