Skocz do zawartości

BMW e91 325d LCI WBAUX51040A552570

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Gdyby nie manual, to bardzo fajna konfiguracja. Sprzedawca podał nieprawdziwy rok produkcji - oby to jedyna nieprawda w opisie.

Co wyszło Ci z weryfikacji szkód jakie są w historii? Sprzedawca nie zaznaczył bezwypadkowości, więc już pewnie dzwoniłeś się dowiedzieć, tak?

Opublikowano
  • Autor

Za kadencji obecnego właściciela była szkoda z sarną - lampa i błotnik robione. Bardziej martwi mnie to, że miało jakąś kolizję wcześniej.

Po vinie z bimmer.work wychodzi na to, że nie miała xenonow i kubków. Na zdjęciu widać xenony i manualną regulację wysokości świateł. A to pachnie uderzeniem czołowym. Czy bimmer.work może się mylić w tym zakresie?

Raportu jeszcze nie wykupowałem.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Po vinie z bimmer.work wychodzi na to, że nie miała xenonow i kubków. Na zdjęciu widać xenony i manualną regulację wysokości świateł. A to pachnie uderzeniem czołowym. Czy bimmer.work może się mylić w tym zakresie?
Dobry dzwon to podstawa takich tuningów jak wymiana lamp na lepsze (czołowe uderzenie) i wymiana deski na taką z kubkami (strzał poduszek).
Opublikowano
  • Autor

Wykupilem raport od gościa z grupy na FB, dostałem wydruk z ASO. Co ciekawe była szkoda w Niemczech, gdzie demontowany był zderzak i spryski reflektorów. A w spisie wyposażenia ich nie ma. Cuda :)

Właśnie umawiam się na oglądanie, zweryfikuję co i jak.

Wg właściciela spryski nie są podłączone. Powiedzcie proszę jak zweryfikować czy one w ogóle tam są? Moje poprzednie BMW nie miało spryskiwaczy więc nie wiem czego szukać i gdzie patrzeć.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Wg właściciela spryski nie są podłączone. Powiedzcie proszę jak zweryfikować czy one w ogóle tam są? Moje poprzednie BMW nie miało spryskiwaczy więc nie wiem czego szukać i gdzie patrzeć.
Podnieś klapkę i zajrzyj. Jak nie będziesz mógł podnieść to masz odpowiedź. Pamiętaj też że spryskiwacze to tylko jeden z kilku elementów by samochód z takim oświetleniem przechodził pozytywnie przeglądy.

Podziwiam że Ci się chce. Powodzenia!

Opublikowano
  • Autor

Obejrzałem. Zderzak przód cofnięty pod maskę. Lewa lampa zaparowana tak, że ledwo widać światło. Panorama nie działa. Silnik wpada w wibracje, czuć na fotelu. Kompa nie szło podłączyć, ani ista ani inpa nie wykrywały go. Ciężko w ogóle było kabel podłączyć jakby gniazdo było uszkodzone.

Sami oceńcie.