Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Szanowni Forumowicze,

Chciałbym zapytać, czy komuś przytrafił się może dość dziwny, i - jakby nie patrzeć niepokojący - problem z nagłym "zgaśnięciem zegarów"? W mojej G20 318i, która to przebyła już nieco ponad 40 tys. km, podczas ostatniej podróży nagle wygasły wszystkie wskaźniki kokpitu (prędkościomierz, obrotomierz, wskaźniki paliwa i temperatury, komputer pokładowy), natomiast wyświetlacz centralny jak i reszta podświetlenia działały w pełni prawidłowo. Po zatrzymaniu auta, wyłączeniu silnika, kilku zamknięciach i otwarciach oraz ponownym uruchomieniu, zegary wróciły, jednak nie ukrywam nieco mnie to zirytowało, gdyż jakby nie patrzeć "usterki" tego typu mają bez wątpienia niemały wpływ na bezpieczeństwo jazdy - do momentu znalezienia miejsca do zatrzymania się i "restartu" auta musiałem posiłkować się prędkościomierzem GPS na telefonie. Mowa o kokpicie występującym w wersji Live Cockpit Plus, czyli nie w pełni cyfrowych wskaźnikach z Professional, a tych "klasycznych".

Byłbym bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i porady odnośnie tego problemu,

Pozdrawiam serdecznie.

Opublikowano
Witam, przy moim 318d (G21 produkcja styczeń 2020) mialem od czasu do czasu na moment ciemny cockpit i napis "brak sygnału" w HUD, ale trwało to około 20 sekund, po czym wszystko wracalo do normy aż do następnego razu . Udałem się do ASO i zrobili update software. Od tego czasu spokój. Aktualizacja softu pomogła. Mogą być tez inne przyczyny.
Opublikowano

Zdarzyło się raz, chyba 2 lata temu, trwało 1 albo 2 sekundy. Pojechałem na aktualizację i nigdy więcej problem nie wystąpił.

Masz wersję oprogramowania 2021+?