Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kupiłam 21 cali i nie pasują dlaczego ? Nie pasują na piastę, szersza jest piasta jak założę dystans nie pasuje na śruby ... Dodam że kupione z BMW 7 ... Jest możliwość że jest jakiś inny rodzaj, nie wiem różnica w roczniku czy coś przecież w każdej 7 jest 5x120 chyba ...
Opublikowano

Coś namieszałeś :-)

Nie pasują na piastę? (piasta ma większą średnicę niż otwór centrujący w feldze?).

Zakładasz dystans i nie pasuje na śruby?

To masz jakiś dystans zmieniający średnicę osadzenia felgi czy chcesz aby to tylko się na śrubach trzymało?

Opublikowano
Może i namieszałam. Nie umiem wytłumaczyć , nie pasuje felga na piastę , otwór jest za mały jest możliwość że zostałam wprowadzona w błąd i zamiast 5x120 kupiłam 5x112 ?Jak to samemu sprawdzić ? A może jest możliwość przerobienia ( przetoczenia ) otworu w feldze o 3-4 mm?
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Pokaż co to za felgi.

Kupiłaś zapewne 5x112 66,6 zamiast 5x120 72,6

Opublikowano
Nie umiem wstawić zdjęć ale mam 5x112 niestety , będę musiała kupić adaptery do zmiany rozstawu
Opublikowano
Ciężko będzie kupić adapter do jednoczesnej zmiany rozstawu śrub oraz średnicy otworu centrującego. Chyba, że dasz felgi do roztoczenia obecnych otworów.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Te felgi na nic się nie zdadzą już. Nie podpasujesz ich do e65.
Opublikowano
Bardzo dziękuję za pomoc, felgi idą na sprzedaż , muszę być bardziej ostrożna przy zakupie następnych