Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dzisiaj napotkałem problem w swojej bumie mianowicie jadąc pod górę na 3 wyrządzając samochód z gazem w podłodze było normalnie po zjechaniu z góry znowu wcisnąłem gaz w podłogę i jakby brakowało trochę mocy albo momentu. Wieczorem pojechałem się przejechać zagrzałem ja i znowu czuć jakby ubyło mocy czym może być to spowodowane co robić ? Dodam że wszystkie filtry są nowe i olej robione 1000 km temu.

Auto ma mapę z 122km na okolice 180-200 i 450 Nm zachowuje się jakby tą mapa przestała działać

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Od mocy jest przede wszystkim turbo, tu szukaj problemu, od bajek typu 180-200 koni z 118d jest dobranocka dla dzieci a my jestesmy dorosli :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już nic nie chcialem pisać o tych 180-200 koniach ze 122km. Tak bardziej bym celował 150-160 przy samym chipie.

Dobrze byloby podpiąc pod kompa i pojeździć z nim patrząc co sie dzieje w czasie rzeczywistym, jak usterka występuje.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdź temperaturę w dolocie w momencie kiedy jedzie normalnie oraz gdy ubywa ci mocy.

PS. Program do poprawy na ~160km bo wtryski mają za małą wydajność żeby iść w większe moce :D Jak chcesz iść w moce ~200km to zmieniaj wtryski z 209 na 216 :D (Oprócz tego 118d i 120d niczym się nie różni i mam rozpiskę modów dla tych co nie wierzą)

Aktualne Auto:

BMW E87 118d M47TU2D20