Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Problem taki że wywala błąd "increased emission". Przepływka wymieniona na orginał. I znowu to samo. Turbo dopiero załącza się od 2.5tys/obrotów.

Turbina po regeneracji nie cały miesiąc.. Odma wymieniona.

Opublikowano

nie ma kodu. Wywala mi na navigacji taki błąd. Pod kompem pokazuje przepływkę. Zostala wymieniona na nową . I dalej to samo.

Pochodzi chwile i zaczyna kopcic. Jak dam ostro na biegu 2. To muli muli muli i nagle strzał doładowania i zamną chmura czarno-siwa

Opublikowano
adaptacja ? Jak to się robi bez używania kompa? Jak mówisz o kasowaniu błedu to mechanik usuwał wszystko było ok. I dalej na nowej juz przepływce po ok. 500km to samo się stało
Opublikowano

Witam,

U mnie przy tym błędzie był problem z EGR. Wymiana na nowy z Pierburga rozwiązała problem. M47N2 163KM

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
adaptacja ? Jak to się robi bez używania kompa? Jak mówisz o kasowaniu błedu to mechanik usuwał wszystko było ok. I dalej na nowej juz przepływce po ok. 500km to samo się stało

kasowanie adaptacji należy wykonać po wymianie przepływki, można to zrobić np. ISTĄ, bimmertoolem

tak jak Dym0 napisał zajrzyj do zaworu EGR

Opublikowano
Witam,

U mnie przy tym błędzie był problem z EGR. Wymiana na nowy z Pierburga rozwiązała problem. M47N2 163KM

Masz może kolego linka do sprawdzonej strony której mogę zamówic?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

najpierw sprawdź swój bo w M47 jest mechaniczny i tam nie ma co się popsuć, jedynie wyczyścić

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
M47n2

W weekend wyczyszczę jak nic nie pomoże to odezwę się

może być też zaworek sterujący pracą EGRu walnięty

Opublikowano
M47n2

W weekend wyczyszczę jak nic nie pomoże to odezwę się

może być też zaworek sterujący pracą EGRu walnięty

Po czym będzię można poznać że zaworek nie wymaga?

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Linka niestety nie posiadam. Zamówiłem na Allegro, było to dość dawno. Numer części wziąłem z realoem. Płaciłem około 400zł kilka lat temu.

najpierw sprawdź swój bo w M47 jest mechaniczny i tam nie ma co się popsuć, jedynie wyczyścić

Jest mechaniczny to prawda, ale używająć niewłaściwych specyfików do czyszczenia (ropa) mój odmówił posłuszeństwa. Raz, że może zatrzeć się grzybek, dwa, że chyba jest tam jakaś membrana która również może stracic swoje właściwości.

Dopiero wymiana na nowy rozwiązała problem.