Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z moim X3 e83 2007rok silnik 3.0sd. Po dłuższej jeździe auto zaczyna wpadać w wibracje. Z kierownicą nic się nie dzieje, przy hamowaniu nic nie bije, dzieje się tylko przy mniej więcej 70-80km/h przy utrzymywaniu stałych obrotów/prędkości. Efekt podobny jakby koła były kwadratowe, co dziwniejsze po puszczeniu gazu i przyspieszeniu z powrotem wszystko się uspokaja. Obroty nie falują, przy ruszaniu też nic się nie dzieje, przy ostrej jeździe czy prędkości nawet 200km/h też spokój nie mam już pomysłu.

Spotkał się ktoś kiedyś z czymś podobnym ?

Opublikowano

Ja mam podobny problem. Tylko, że ja mam automat u

I to wygląda tak jakby był za wysoki bieg do danej prędkości. (Jakbyśmy jechali 50 km/h z wrzuconym 5 biegiem) Po dodaniu gazu tak jakby wrzucił prawidłowy bieg i jest już ok... To się dzieje tylko między 40-70 km/h. Skrzynia płynnie zmienia biegi. Czy to może być sprzęgło hydrokinetyczne?

Opublikowano

Witam ,mam identyczny problem .X3 3.0 204 KM.

Skrzynia automat GM po regeneracji ,sprzęgło rownież.

Wibracje pojawiaja sie jak u Ciebie przy predkosci okolo 80km/h przy lekkim dodawaniu i puszczaniu gazu.

Wymieniłem podpore wału i wyważyłem wał. Wibracje zostały.

Jakies 3 lata temu wymienilem tez reduktor napedu.

Juz nie wiem co , podejrzewam dyfer.

Macie jakis pomysł.????

• 2 tygodnie później...