Skocz do zawartości

pytanie na temt regulacji przednich swiatel

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanie :zauwazylem ze jak sie bawie pokretlem do ustawiania swiatel to tylko lewe swiatlo podnosi sie a prawe w miescu stoi czy to tak ma byc?mysle ze cos nie dziala tylko co?z gory dziekuje
Opublikowano
No to nie wiem, ale wejdz na www.realoem.com.bmw wpisz swoj nr i zobacz jak wyglada ten reflektor, z ktorym masz problem, i jak reguluje sie swiatla. Albo korzystaj z szukaj.
Opublikowano
mam pytanie :zauwazylem ze jak sie bawie pokretlem do ustawiania swiatel to tylko lewe swiatlo podnosi sie a prawe w miescu stoi czy to tak ma byc?mysle ze cos nie dziala tylko co?z gory dziekuje

U mnie tez tak jest, mam uwalony mechanizm regulacji (popekany). Ogolnie reflektory swieca jakos slabo - widac cienie w snopie swiatla, a ogolny zarys swiecenia to dwie gwiazdki albo X X... moze to tylko moje wymeczone reflektory Boscha...

Xdrive

Koder

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Hehe, widzę jedni o mydle, drudzy o powidle :)

Koledze chodziło za pewne o pokrętło regulacji wysokości na desce - wewnątrz auta. Tak, powinny się ruszać oba na raz. Jak koledzy sugerowali - nie masz styku na kostce, zdechnięty silniczek lub rozpęknięty mechanizm.

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
wiecie moze ile by kosztowala naprawa lub silniczek nowy?

Na realoem.com to jest koło 57$ (czyli myślę, że koło 200zł za sam silniczek). Sprawdź to najpierw, a potem zastanawiaj się nad kupnem nowego.

Kai
Opublikowano
Faktycznie, nie zaskoczylem z tymi swiatlami, ze chodzi o pokretlo regulacji na desce rozdzielczej. Steruje dwoma reflektorami, w sumie 4 snopami swiatel, ja regulowalem zasieg dlugich i ustawialem je pokretlami przy odblysnikach swiatel - w kazdym reflektorze sa dwa obrotowe kluczami imbusowymi. Stad moja rada - niedomowienie stron. Sory.