Skocz do zawartości

Wyswietlacz kilometrow w zegarach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanie czy da sie jakos naprawic znikajace cyferki przebiegu w zegarach, mam tez tam maly znaczek "km" ktory raz sie pokazuje raz znika?? Znikaja mi takze kolorowe prostokaciki od serwisowek. Zegary mam bez wyswietlania komend.

Regeneruja cos takiego??

Opublikowano

O i widzisz "crazy19" to co napisal "1endzi" to jest prawidlowa i rzeczowa odpowiedz na moje pytanie, a nie pierdzielenie na temat "ktory na forum sie niezna" itd. W sumie to mam pomysl moze zamknac forum a jak ktos bedzie czagos potrzebowal to niech sobie POSZUKA.

Aha nie wiem jeszcze jak i w ktore dokladnie miejsca nakuwac ta tasme??

Ps. u mnie nie ma wyswietlacza komputera, tylko sam cyfrowy wyswietlacz kilometrow umieszczony pod predkosciomiwrzem, ale to tylko roznica w rozbieraniu, jak sie tego podejme to umieszcze relacje w "zrob to sam".

Opublikowano

... danon_d - powiedz mi bo napisałeś :

Znikaja mi takze kolorowe prostokaciki od serwisowek

one Ci pojawiają i znikają całą linią jak znaczek " km " czy tylko ubywa ich po jednej ? jeżeli to drugie to jest naturalne - ubywa ich z przebiegiem aż zapali się żóta a potem czerwona - wymieniasz olej i je kasujesz - pojawiają się zielone , jeżeli to pierwsze to już czytałeś ....

* - w zależności od typu i wyposażenia
Opublikowano

Tak wiem o tym ze z przebiegiem km one gasna ale wydaje mi sie ze po przejechaniu 1000-2000km gasna 2 czy 3 prostokaciki.

Jakie warsztaty moga reperowac takie usterki?? Elektronicy od telewizorow??

Opublikowano
Tak wiem o tym ze z przebiegiem km one gasna ale wydaje mi sie ze po przejechaniu 1000-2000km gasna 2 czy 3 prostokaciki.

Jakie warsztaty moga reperowac takie usterki?? Elektronicy od telewizorow??

Z tymi wyświetlaczami to jest problem... Też miałem taki - skończyło się zakupem nowej szafy na alledrogo ;) . Mój wyświetlacz na początku (jak był zimny) pokazywał wszystko, po nagrzaniu znikały pojedyncze piksele aż do chwili kompletnego zaniku wszystkiego...

Generalnie ze specjalistów to w Polsce słyszałem o dwóch - jeden z Koszalina i jeden z Warszawy (a duuużo szukałem). W przypadku moich zegarów okazało się, że mam dodatkowo uszkodzoną płytę główną, więc sama naprawa połączeń nic nie dała.

W sumie to przemyśl sprawę zakupu nowej szafy (tzn. "nowej" ;) )- na alledrogo kosztuje ok. 150 - 200 PLN, a naprawa w Koszalinie 150...

$M$