Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie co do zapalajacej się kontrolki hamulcowej - wykrzyknik w kółko na czerwono.

Komputer żadnych błędy nie pokazuje odnośnie hamulcy diagnostyka abs/ESP nic nie podpowiada.

Do rzeczy

Gdy zapale silnik kontrolki wszystkie zgasną i gdy chce zapalić światła pozycyjne (ksenony) po przełączeniu przełącznika na światła zapalają się światła a wraz z nimi kontrolka od hamulcy. Płyn hamulcowy jest żadnych wycieków nie ma nic się z nimi nie dzieje ABS działa wszystko ok. Jakieś 3 miesiące temu było tak że kontrolka hamulcy zgasla sama na jakieś kilka dni bpozniej się zapalała i gasła po jakimś czasie. W tym momencie jak się zaświeci to świeci się ciągle i nie gaśnie chyba że wykasuje błędy kompem.

Miał ktoś taki przypadek?

• Moderatorzy
Opublikowano

Komputer żadnych błędy nie pokazuje [...] chyba że wykasuje błędy kompem.

:shock:

Opublikowano

Komputer żadnych błędy nie pokazuje [...] chyba że wykasuje błędy kompem.

:shock:

Może to głupie ale przykładowo podłączam Delphi i wchodzę w moduły i jest napisane brak błędów i kliknę żeby błędy wykasować to kontrolka znika a napisane jest brak błędów :shock:

• Moderatorzy
Opublikowano

A widzisz. Delphi tak właśnie działa z BMW :) Musisz podłączyć INPA.

Napięcie masz prawidłowe w instalacji ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
"Fuser" dobrze pisze, Delphi to urządzenie ogólnego rażenia, dobre do odkasowania błędów, do pełnej diagnostyki i odczytu problemów, potrzebny jest soft BMW, ISTA/Inpa
Opublikowano
A widzisz. Delphi tak właśnie działa z BMW :) Musisz podłączyć INPA.

Napięcie masz prawidłowe w instalacji ?

Napięcie jest prawidłowe.

Podłączyłem pod samochód inpe powchodzilem w różne opcje i wykasowałem raczej wszystkie błędy wszędzie co były, jak narazie kontrolka zgasła nie zapala się wogole, ciekawe na jak długo :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Błędy przez skasowaniem należy przeanalizować, najlepiej zapisać na komputerze.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

• 9 miesięcy temu...
Opublikowano
Jakiś czas temu doszedłem do kontrolki poprostu kable od czujnika klocków są obcięte i pewnie stykało do masy i się zapalał błąd kable ze sobą połączyłem i pożegnałem się że świecąca kontrolka
  • Moderatorzy
Opublikowano
kable od czujnika klocków są obcięte i pewnie stykało do masy i się zapalał błąd

Odwrotnie. Przy grubości okładziny dążącej do zera zdziera się czujnik klocków co powoduje przerwę w obwodzie i wtedy zapala się lampka, że należy wymienić klocki. Jeśli ktoś obciął czujnik to zrobił przerwę w obwodzie.

Opublikowano

Tak tak trochę kolejność inna mój błąd heh

Kabelek co idzie do klocków co wychodzi z pudełeczka za amorkiem swobodnie sobie wisiał zrobiłem zworkę i błąd znikl

Opublikowano
Tak tak trochę kolejność inna mój błąd heh

Kabelek co idzie do klocków co wychodzi z pudełeczka za amorkiem swobodnie sobie wisiał zrobiłem zworkę i błąd znikl

Dokładnie. Jak ktoś uciął kabel to komputer uznał to za kończące się klocki informując Cię o tym właśnie tą czerwoną kontrolką