Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Od kilku dni mam taki problem z moja f11 2.0d 184 km

Podczas jazdy gdy się zatrzymam na skrzyżowaniu zaczyna przebierać i zgaśnie. Bez problemu odpali od nowa i jedzie dalej żadne błędy nie wyskakują. Zrobi tak raz na jakiś czas. Miał może ktoś taki przypadek ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co znaczy że żadne błędy nie wyskakują, chodzi o komunikaty na ekranie czy po podłączeniu kompa nie ma żadnych zapisanych błędów w ECU ?
Opublikowano
Na kompie tylko błąd od EGR ale to już wcześniej był ten błąd zanim zaczęła tak gasnąć chyba ze to ma jedno z drugim coś wspólnego
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wyobraź sobie że zacinający się zawór EGR powoduje właśnie gaśnięcie silnika tak że na 99% to jest przyczyną.
Opublikowano

Tez tak miałem w f25.Wina egr.trzeba go wyczyścić,zdjąć plastikowa osłonę i nasmarować

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tez tak miałem w f25.Wina egr.trzeba go wyczyścić,zdjąć plastikowa osłonę i nasmarować

Winny nie jest brud a wycierający się metalowy haczyk który przesuwa się po małej rolce. Mój znajomy też smarował towotem przez jakiś czas, początkowo pomagało na kilka miesięcy ale z czasem przestało i trzeba było wymienić na nowy.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mój EGR też się zacinał. Pierwsze objawy pojawiły się zaledwie po 30 paru tys. Przy przebiegu ok 40tys. wymontowałem i rozkręceniu nie stwierdziłem zużycia mechanicznego jakiego elementu. Dokładnie wyczyściłem, nasmarowałem rok temu i do dzisiejszego dnia działa idealnie nie zaciął się ani raz, odpukać w niemalowane :wink:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ale pewnie chodzi o EGR dla silnika B47 a on zupełnie inaczej wygląda od tego z N47.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak masz rację EGR w B47 konstrukcyjnie różni się od N47. Niestety zacinają się jedne i drugie.
Opublikowano

Hej,

sprawdź przy okazji czy paliwo nie dostaje się instalacją do sterownika silnika.

Moja gasła przy ruszaniu, czasem szarpnęła, aż w końcu nie odpaliła.