Skocz do zawartości

Maxhaust, Panthera, czy Kufatec ? Jaki sound booster ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka. Właśnie planuje założyć do mojej X5 F15 4.0D jakiś sound booster. Do wyboru mam 3 firmy Kufatec, Maxhaust i Panthera. Najbardziej chyba przekonuje mnie Maxhaust, ale może ktoś ma doświadczenie w tym zakresie i mógłby podpowiedzieć, który ma lepszy dźwięk. Słyszałem je tylko na filmikach w necie, niestety bez okazji usłyszenia tego na żywo, możecie coś podpowiedzieć ? Z góry dzięki i pozdrawiam!

P.S. Znalazłem jeszcze Thora i tez zapowiada się konkret

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nie lepiej zrobić prawdziwy wydech zamiast wkładać fake wydech pod auto? :duh:
Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

v8 z 3.0d nie zrobisz, ale jakieś klapki z ominięciem tłumików żeby było głośno i sportowo już tak. Do tego DP. Dlaczego 3.0d ma udawać coś czym nie jest?

Przeleciałem szybko YT i faktycznie lipa. Na prawdę ludzie wolą montować udawane bulgulatory :wink: niż prawdziwy wydech? Skoro w m57/n57 się dało, to znaczy, że w nowszych też się da.

https://www.schmiedmann.com/en/bmw-x5f15/sport-exhausts-and-sport-manifolds-mpg118-catn-ol

Tu są prawdziwe wydechy, można coś poskładać, ale cena wyjdzie. Ewentualnie udać się do dobrego zakładu od wydechów.

Samochody które były złe jak były nowe, odradzają się w Polsce jako używane BMW
Opublikowano

Ja się zawsze zastanawiałem, co trzeba mieć w głowie, żeby takie coś akceptować w nowym aucie, ale montować samemu? JPRD.

Jakbym kupił auto z czymś takim, to na pewno byłaby to pierwsza rzecz lecąca na śmietnik. Nawet bym tego nie odsprzedawał.

A żeby nie być gołosłownym, w któryś BMW miałem Active Sound (podbijanie dźwięku w kabinie), to kupowałem specjalne bypassy do tego, żeby tylko mieć naturalny dźwięk.

Jakkolwiek do kompletu z sound boosterem polecam Rolexa za 200$: https://perfectrolex.io/ - też reprezentuje tą samą mentalność, nie stać mnie, ale chcę się pokazać :lol:

Opublikowano
Ja się zawsze zastanawiałem, co trzeba mieć w głowie, żeby takie coś akceptować w nowym aucie, ale montować samemu? JPRD.

Jakbym kupił auto z czymś takim, to na pewno byłaby to pierwsza rzecz lecąca na śmietnik. Nawet bym tego nie odsprzedawał.

A żeby nie być gołosłownym, w któryś BMW miałem Active Sound (podbijanie dźwięku w kabinie), to kupowałem specjalne bypassy do tego, żeby tylko mieć naturalny dźwięk.

Jakkolwiek do kompletu z sound boosterem polecam Rolexa za 200$: https://perfectrolex.io/ - też reprezentuje tą samą mentalność, nie stać mnie, ale chcę się pokazać :lol:

Myślę że trochę Pan pierdolisz trochę masz Pan rację.

Może do kogoś samochód nie jest czymś szczególnym i po prostu kupuje do fanu dla jaja żeby sie trochę ucieszyć bez filozofii jakieś . To jak z jebnieciem basem w muzyce czasem cieszy. Nie każdy może mieć V8