Skocz do zawartości

Pomocy-szumy w radiu po włączeniu ogrzewania szyby tylnej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

Co jest skoro po właczeniu ogrzewania szyby tylnej szumi w radiu następują jakieś zakłócenia

Antene mam w szybie wszystkie wsuwki są podłączone według opisu..

dziekuje i poozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Paski antenowe anteny AM są również paskami grzejnymi (niektóre FM też w zależności od rocznika auta). Dlatego tak się dzieje. Chociaż szczerze mówiąc takie zjawisko jest żadkością. Jaka rada? Najprostsza - nie włączać szyby lub słuchać CD/MP3 podczas grzania szyby. Najlepsza - poprawić połączenia/wsuwki, bo filtr może niewiele dać (o ile cokolwiek da).
Kai
Opublikowano
Już kiedyś też pisałem o tym problemie. Mam tak samo i nie poradziłem sobie z tym do dnia dzisiejszego. Dziwne rzeczy, bo kiedys było dobrze i nagle zoonk :(
http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano

chciałem dodać ze ja w moim aucie zmieniałem szybe tylną..

w orginalnej szybie antena miała troche inny kształt. w tej co mam tez jest troche inna.

chciałem zaznaczyć ze w obecnej szybie po stronie pasażera jest jedna wsuwka od anteny wolna. nie ma jej do czego podłączyć bo ten cały zasilacz mam po stronie kierowcy.

pomocy prosze o rady

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Się co nie co wyjaśniło... Poszukaj takiego wzmacniacza antenowego, który to obsłuży albo się pogódź z szumami, bo innego pomysłu nie mam.
Kai