Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś z forumowiczów ma problemy z radiem polegające na przerywaniu audio (brak głosu) co jakiś czas , próba zwiększenia głośności wyzwala napis brak źródła (No source available). Po jakimś czasie radio znowu działa i za jakiś czas znowu milczy. Czasem po wjechaniu w jakąś dziurę zaczyna działać.

Czy to może być kwestia poluzowanego kabla antenowego i raz kontaktuje a raz nie? Gdzie szukać połączeń , może jakąś wtyczkę trzeba mocniej docisnąć i problem zniknie?

Na razie próbowałem twardy reset idrive , reset idrive do ustawień fabrycznych, usuwanie profilu kierowcy.

Zawsze naprawiało się ale na jakiś czas tylko , po dłużej jeździe znowu zaczynało przerywać. Jakieś pomysły jak rozwiązać problem?

Edit: przepraszam za umieszczenie tematu omyłkowo w galerii , proszę o przeniesienie do ogólnego forum g20

Opublikowano
usa, ue?

Wykonuje darmową fotografię samochodów - PROFESJONALNA.

Dla forumowiczów na terenie Wrocławia. Portfolio. +

http://i.epvpimg.com/guXaeab.png

Zlecę import samochodów z USA/JAPONIA

Kupię:

- Boczek tylnych prawych drzwi F30 wersja Harman/Kardon

- Listwy hexagon wnętrza

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Okazuje się że nie tylko radio nie działa ale całe audio, radio, wskazówki nawigacji, muzyka z car play, pikanie czujników parkowania...

Czasem działa przez cały dzień, a czasem przerywa już od wejścia do samochodu.

Opublikowano

Chyba naprawiło się samo, dzisiaj naprawdę dużo jeździłem i cały czas grało.

Zrobiłem jakąś mieszankę resetu do ustawień fabrycznych, usunięcia profili kierowcy, wielokrotnego usunięcia telefonu z pamięci samochodu i ponownego podłączenia do car play i chyba podziałało, przynajmniej taką mam nadzieje ze już będzie działać.

Opublikowano
U mnie jakiś czas temu pojawił się problem ze stacjami radia cyfrowego - sygnał znikał na 2-3 sekundy i wracał. Miałem niedawno serwis auta i przy okazji (prawdopodobnie) zrobili jakiś update systemu, bo problem zniknął. Czasem pojawia się problem z Android Auto - rozłącza telefon i po chwili podłącza go znowu. Nie jest to jakieś mega częste, ale zdarza się. Używałem swego czasu samochodów VW z wypożyczalni i tam rozłączanie telefonu z samochodem zdarzało się notorycznie, więc w BMW nie jest tak tragicznie :8)
Opublikowano

Problem powrócił.

Robię eksperyment. Cofnąłem się do IPhone SE z mojego iPhona 12. SE ma system iOS 12 a nowy IPhone iOS 15. Jak na razie działa ale byłem tylko na wycieczce na stacji benzynowej. Zobaczymy po kilku dniach.

To i tak nie rozwiązuje problemu bo chciałbym chodzić z nowym telefonem a nie ze starym. Znalazłem tutaj stronkę ciekawą

https://www.bmw.com/en/footer/software-updates.html

Do wgrywania aktualizacji softwaru żeby był kompatybilny z nowymi wersjami iOS. Niestety po wpisaniu VINu pojawia się informacja ze update zostanie dokonany automatycznie dla tego auta a po wejściu w idrive w remote software update dostaję informacje ze nie ma uaktualnień. Moja wersja softu 11/2020.50.