Skocz do zawartości

olej w sterowniku silnika

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niebawem oddaję auto do mechanika i zacząłem się zastanawiać czy profilaktycznie nie wymienić czujnika, którym olej potrafi podlać sterownik silnika.

Jakie jest wasze zdanie?

I drugie pytanie, który to czujnik, gdyż pamięć już nie ta :)

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Kolego jaki masz motor?

Najlepiej jak napiszesz siedem ostatnich znaków numeru Vin.

Opublikowano

Wow, marvelous blog format! How lengthy have you ever been blogging for? you make running a blog look easy. The entire look of your website is excellent, let alone the content!

Also visit my web page - voip phone service

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

G6ixcvWD

1VnXycbM3r

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

szybki update z mojeje strony.

Niedawno okazalo sie, ze oba czujniki cisnienia paliwa pompuja paliwo w instalacje. Na razie, na szczescie bez konsekwencji. Moim zdaniem stan kostek w obu czujnikach należy sprawdzać sporadycznie.

Czujnik ciśnienia w listwie wtryskowej (13 53 8 577 623) wymieniłem bez problemu, zagadke mam z czujnikiem przy pompie wtryskowej (13 51 8 574 787). Czy ktoś może potwierdzić numer części z katalogu Boscha? Wedle allegro to 1 462 C00 993, ale chciałbym mieć potwierdzenie z innej strony.

Dodatkowo mam pytanie o wiązkę zasiającą czujnik przy pompie. Na razie, tymczasowym rozwiązaniem było usunięcie 1,5cm peszla, aby ropa nie podchodziła kapilarnie do góry. Podobne rozwiązanie stosuje Mercedes w swoich czujnikach połozenia wałka, w których dochodzi do identycznego zjawiska. Czy jest ktoś, kto zna numer fabryczny wiązki? Kompletnie nie umiem jej znaleźć na schemacie.

Problem jest o tyle ciekawy, że wadliwe działanie obu czujników nie zaburzało działania silnika, poza generowaniem jednego tymczasowego błędu (26CF00).