Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Przeszukałem forum ale jakoś nie wiem nie znalazłem tego co mnie interesuje.

Czy byłby ktoś w stanie mi opisać tak łopatologicznie wtyczki do reflektorów przednich H7 i xenon, chodzi mi o to co który pin obsługuje??? pozdrawiam

Opublikowano

jakie xenony? skrętne?

Masz ISTA?

Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano
Napisz dokładnie co chcesz zrobić i rocznik auta.
Retrofity: 2VB - TPMS (RPA -> RDC); 302 - alarm; 5AC - HBA; 5AS (Driving Assistant: LDW+FCW); 5AS -> 5AT (Driving Assistant Plus: ACC+LDW+FCW); 5AR - TJA; 6UK+5A3 - NIVI3 + Targeted illumination
Opublikowano

dzięki za zainteresowanie. chce porzeźbic trochę ze zmiana lamp, i oryginalnie lampy zainstalowane są zwykle H7, mam inne lampy z gniazdkiem jak od xenonow, (lampy są przerabiane gdzieś tam (inne ringi, soczewki bi led) - chciałem spróbować czy poszło by to zainstalować w miejsce starych, przez to szukam rozpiski co do czego jest.

pytanie - Napięcie w lampach już za sterownikiem jest wszędzie standardowe 12v? (oprócz ringów bo tam chyba jest inaczej)

Opublikowano
dzięki za zainteresowanie. chce porzeźbic trochę ze zmiana lamp, i oryginalnie lampy zainstalowane są zwykle H7, mam inne lampy z gniazdkiem jak od xenonow, (lampy są przerabiane gdzieś tam (inne ringi, soczewki bi led) - chciałem spróbować czy poszło by to zainstalować w miejsce starych, przez to szukam rozpiski co do czego jest.

H7 (przed liftem):

2 - Masa świateł mijania i drogowych (brązowa) 2.5mm

3 - zasilanie świateł mijania, 2.5mm -> FRM, lampa lewa: zółto zielony, pin 6 wtyczka A58*2B, lampa prawa: zielono-niebieski, pin 38 wtyczka A58*3B

6 - zasilanie długie 1.5mm -> FRM lewa lampa: biało fioletowy, pin 6 wtyczka A58*3B, lampa prawa: biało czarny, pin 4 wtyczka A58*2B

12 - zasilanie kierunku 0.75mm -> FRM lewa lampa: niebiesko zielony, pin 13 wtyczka A58*2B, lampa prawa: niebiesko brązowy, pin 40 wtyczka A58*3B

Możliwe, że też są podpięte:

9 - zasilanie 0.75mm (chyba modułu TMS, wysokości lamp) -> FRM, lampa lewa: zielono czany, pin 7 wtyczka A58*2B, lampa prawa: zielono-niebieski, pin 42 wtyczka A58*2B

10 - LIN (biało czerwony, 0.35mm) -> FRM, lampa lewa: biało czerwony pin 25 wtyczka A58*2B, lampa prawa: biało zielony pin 24 wtyczka A58*2B

11 - masa

Piny xenonów przed liftem (nie skrętne):

2 - Masa xenona (brązowa) 2.5mm

3 - zasilanie xenona, 2.5mm -> FRM, lampa lewa: zółto zielony, pin 6 wtyczka A58*2B, lampa prawa: zielono-niebieski, pin 38 wtyczka A58*3B (!)

4 - masa zasłony bi-xenona (brązowa) 0.75mm

5 - sterowanie zasłony bi-xenona (żółto czerowny) 0.75mm -> FRM pin 41 A58*2B (oba światła)

9 - zasilanie 0.75mm (chyba modułu TMS, kierunków, wysokości lamp) -> FRM, lampa lewa: zielono czany, pin 7 wtyczka A58*2B, lampa prawa: zielono-niebieski, pin 42 wtyczka A58*2B

10 - LIN (biało czerwony, 0.35mm) -> FRM, lampa lewa: biało czerwony pin 25 wtyczka A58*2B, lampa prawa: biało zielony pin 24 wtyczka A58*2B

11 - Masa (chyba TMS i kierunku) 0.75mm

przy xenonach chyba jest wymagany czujnik wysokości zawieszenia z przodu (masz F11 to z tyłu masz, do poziomowania świateł) i spryskiwacze świateł.

Wtyczki FRM:

FEshKEjY

pytanie - Napięcie w lampach już za sterownikiem jest wszędzie standardowe 12v? (oprócz ringów bo tam chyba jest inaczej)

Nie mam pojęcia