Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Zalozylem sekwencje do swojej Bety, u gazownika, u ktorego wczasniej zagazowalem VW Golfa, ktory pieknie smigal (lepiej na gazie niz na benzie). Zdecydowalem sie na doswiadczenie firmy, ktora sama wybrala instalacje. Mam silnik M50 2.0 z 24 wentylami. Instalacja firmy EGas albo @Gas, nie wiem ktorego symbolu uzywaja, podobno jedna z najnowoczesniejszych. Generalnie chodzi nienajgorzej ale... Czuc znaczny spadek mocy na gazie (z poczatku bylo jeszcze gorzej, ale cos tam podprawili), czasami przy gwaltownym dodaniu gazu, nastepuje przerwa w przyspieszaniu (jakby sie dusil). Po jezdzie na gazie, jak przychodze do garazu na drugi dzien i uruchamiam silnik na benzie, nierowno chodzi i poczatkowo nie reaguje na gaz.

Czy to kwestia regulacji?? Moze zaplon??

Gdzie w warminsko-mazurskim dobry serwis instalacji gazowych??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Stanowczo to kwestia regulacji...

BTW, jeżeli Twój golf chodził lepiej na LPG niż na Pb, to wcale nie jest dobrze, bo też nie był odpowiednio wyregulowany. Ma chodzić na LPG i na Pb równie dobrze.

Kai
Opublikowano

Ten Golf to juz wiekawy sztrucel, wiec nic dziwnego ze slabo na benzie chodzil. Instalacja I generacji - pompka i gaznik, wieczne problemy.

ALE CO Z MOIM BMW??

Moze jakis serwis w Olsztynie??

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ALE CO Z MOIM BMW??

Moze jakis serwis w Olsztynie??

No w Olsztynie to ja nie znam :? Jakbyś przyjechał do mnie, to znam.

Zerknij w polecanych warsztatach na forum, może coś z Twoich okolic będzie. Ogólnie to możesz tak jeździć, ale wiem, że szkoda nerwów i ja też bym to zrobił.

Kai
Opublikowano

Generalnie w tym dziale forum juz szukalem i nawet pozostawilem posta bo nic tam na ten temat nie znalazlem, no a znowu do Ciebie troche zadaleko :?

No nic moze ktos cos napisze :roll:

Opublikowano

Kai, a jaki zakład polecasz?

Bo tak się składa, że jestem właśnie ze Śląska i chciałbym podjechać do dobrej stacji, która gazowała już te starsze beje, aby obejrzeli obecną już instalację i powiedzieli czy da sie na tym jeździć czy niedługo się udusi.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kai, a jaki zakład polecasz?

Bo tak się składa, że jestem właśnie ze Śląska i chciałbym podjechać do dobrej stacji, która gazowała już te starsze beje, aby obejrzeli obecną już instalację i powiedzieli czy da sie na tym jeździć czy niedługo się udusi.

Polecam tych, co zawsze, bo wiedzą, co robią. Zagazowali niejedną BMW, młodsze, starsze. Bosch Service na Karbiu (Bytom), tel. +48 32 3877007.

Kai
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
ok, dzięki :)

nie wiesz czy to moze ta sama firma co bosh na towarowej w Tarnowskich Górach?

Licencja Boscha to co innego, niż wspólne warsztaty. To jak McDonald's - nazwa taka sama, a poziom usług i właściciel kompletnie różny :)

Nie, Bytomski Bosch nie ma nic wspólnego z tym z Tarnowskich Gór.

Kai
Opublikowano
ok, to poszukam adresu i podjade zapytać jak sie sprawują 750ki po zagazowaniu bo znalazłem jedną ciekawą z Katowic - nie ma niestety jednak sekwencji.