Skocz do zawartości

F11 NBT resetuje się w mieście

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tytuł brzmi głupio ale nie już nie wiem co robić.

Jednostka centralna w mojej f11 wpada w pętlę restartów gdy wjadę do miasta, dokładnie jest to Aargau w Szwajcarii.

Centralka zaczyna się restartować zawsze w tym samym miejscu, a przestaje gdy opuszczę miasto. Robi się to za każdym razem i nie jest to przypadek.

Na początku myślałem że po prostu pada/przegrzewa się/dysk się kończy ale gdy pojadę w inną stronę to nic się nie dzieje, nawet po 1500km.

Restart jednostki nic nie daje (przytrzymanie przycisku głośności).

Jakieś pomysły?

Opublikowano
  • Moderatorzy
Zapewne w tym miejscu danych nawigacji (ta miejscowość) dysk jest uszkodzony i odczyt powoduje reset. Widziałem już taki przypadek.

Będziesz Miał Wydatki

Opublikowano
  • Autor

W sumie logiczne.

Da się już w jakiś prosty sposób zmienić dysk w NBT czy pozostaje dołożenie jakiegoś android auto?

Przez te restarty nie da się korzystać z żadnych opcji auta, działają tylko dźwięki czujników parkowania.

Opublikowano
  • Autor
Tak, zrobiłem update systemu do najnowszej wersji po pierwszych restartach, a potem zrobiłem aktualizacje map do najnowszych dostępnych wraz z ich aktywowaniem.
  • 11 miesięcy temu...
Opublikowano
Spotkałem sie z tym w Evo wszytkie nowe mapy sie w pewnym punkcie restartowały (polska kaszuby) jedyne co pomogło, trzeba było zainstalować 3 letnią mape ;)
Opublikowano
Tytuł brzmi głupio ale nie już nie wiem co robić.

Jednostka centralna w mojej f11 wpada w pętlę restartów gdy wjadę do miasta, dokładnie jest to Aargau w Szwajcarii.

Centralka zaczyna się restartować zawsze w tym samym miejscu, a przestaje gdy opuszczę miasto. Robi się to za każdym razem i nie jest to przypadek.

Na początku myślałem że po prostu pada/przegrzewa się/dysk się kończy ale gdy pojadę w inną stronę to nic się nie dzieje, nawet po 1500km.

Restart jednostki nic nie daje (przytrzymanie przycisku głośności).

Jakieś pomysły?

profesjonalna naprawa jednostek CIC/NBT zapraszam

http://www.menupolskie.pl/oferta/naprawa-nawigacji.html

REALIZACJA NAPRAWY NAWIGACJI CIC

https://www.facebook.com/menupolskie/posts/pfbid0zWG7sjK2WmRQBWw2nEbNo2oxG8mPJzJNAn3tDJrqUzFq9c3EsSjKCWAyDA9DroAYl

ZDALNA KONWERSJA USA/EUROPA KODOWANIE PROGRAMOWANIE CCC/CIC/NBT/ EVO ID 4 5 6/ MGU ID7 ID8 ID8.5 ZMIANA REGIONU,AKTUALIZACJA CARPLAY/ANDROIDAUTO, NAPRAWA NAWIGACJI CCC/CIC, kodowanie NCD 2.0, FSC/SFA PLIKI NAPRAWCZE, WALIDACJA ECU i inne

realizacje kliknij --> Facebook

POLSKIE MENU BMW E60 E61 E70 E71 X5 X6 E90 F01 F07 F10 F25 F30 G01 G05 G06 G11 G12 G20 G30 U11 U10...

PARTNER BMW AG

telefon/whatsApp +48 504384405

http://www.menupolskie.pl/polskie-menu/bmw.html

menupolskie2.jpg