Skocz do zawartości

pali się kontrolka od airbagu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich!!

jestem na forum po raz pierwszy.

Od tygodnia jestem posiadaczem BMW E30 316 turing z 1993r.Samochód kupiłem w Niemczech ponieważ tam pracuję.

Mam do Kolegów pytanie -na wyświetlaczu nad lusterkiem wstecznym pali się po przekreceni stacyjki kontrolka AIR BAG poniważ auto ją posiada.

Chciałbym się zapytać co może być przyczyną.Dodam ,że samochód jest w super stanie,był prawie do końca serwisowany (książka,testy silnika-ostatni w kwietniu 2005 ,ma przegląd do 04.2007 ).Jeśli to możliwe prosiłbym o opinie na temat auta,jes to moje pierwsze BMW i jestem ciekawy czy Będę Miał Wydatki :modlitwa: czy będe zadowolony :D . silnik ma przekulane 206 tyś.km. z góry dziekuje za ewentualne odpowiedzi

Opublikowano

... brak odpowiedzi , bo w temacie jest kontrolka ABS a piszesz

kontrolka AIR BAG
więc coświeci ?

ma przegląd do 04.2007 ).Jeśli to możliwe
możliwe bo to nie TIV - tylko przegład okresowy - tzw . inspekcja - spr.i wymiana klocków , spr. tarcz , płynów , podzespołów itp ... to co robią na przeglądach w serwisach...
* - w zależności od typu i wyposażenia
  • 5 tygodni później...
Opublikowano
:doh: :hand: przepraszam za bląd, chodzi o kontrolke AIRBAG po przekreceniu stacyjki i odpaleniu silnika mruga, po paru minutach pali sie na stale,a jesli chodzi o TUV to ma też do 2007 r przegląd o którym pisałem był robiony przez DEKRA POZDRAWIAM
Opublikowano

mozliwe ze ktos kiedys zdejmował kierownice i "wszedł" błąd albo nie ma połączenia mechanicznego pomiędzy poduszką a komputerem.Ja tak miałem kiedys w OPEL VECTRA.Mam taką samą Beemke jak ty ale nie mam kontrolki od AIR BAG.Przy zegarach jej nie ma a nad lusterkiem nie mam zadnego panelu.Obecnia moja BMW stoi u blacharza :mrgreen:

Pzdr.Prosiak :D