Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Na początek do administratora - dzięki za nowe hasło.

Więc tak naprawa mojej buni (e36 copact 316 95r.) trwa zawzięcie aż mnie coś trafia bo tyle czasu już nie mam auta i obecnie mam problem ze znalezieniem reflektora lewego do mojego autka.A już sporo obdzwoniłem składów, sklepów i różnych możliwych miejsc - przy czym nowa heli ok.800zł a używka 500zł. niewspółmiernie do reflektorów od sedana czy cupe. I tu moje pytanie czy te reflektory się różnią? czy do compacta moge założyć reflektor od sedana? dzięki za odpowiedz!!! :modlitwa:

Gregor
Opublikowano
Mozna stosowac zamiennie ale musisz wstawic dwa poniewaz roznia sie konstrukcja. Inaczej jest zamocowany silnik do podnoszenia i wklady do zarowek z oslonami sa okragle. Mialem dokladnie ten sam problem i wlozylem od sedana, jest ok. mocowania i wszystko pasuje jak ulal.
Opublikowano
ja mialem podobny problem,kupilem rozbitego compacta,reflektory byly cale tylko poszly szkla,jako ze lampy mialem zkw to szkla mogly byc tylko helli albo wlasnie zkw,boscha nie pasowaly.prawe udalo mi sie kupic ale niestety lewego hella w Polsce nie ma i musza sciagac z niemiec:/
  • 7 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam! Odswieze troche temat gdyz mam nadzieje,ze pomozecie mi troche gdyz trapi mnie kilka pytan.

Otoz poszukuje lamp przednich do Compacta e36 z 97 roku.I tu sprawa ma sie w taki sposob,ze... uzywki chodza w granicach 300 do 400 zł, nowki znalazlem w sieci sklepów Inter Cars i dostępne sa tam dwie wersje tych lamp do Compacta.

1) to lampy z soczewka (przeznaczone do compactow do 94roku) za ok 500zł sztuka

2) lampy bez soczewki (do compactow od 95 roku) - i takie wlasnie mialem w moim bmw

Natomiast uzywki strasznie trudno znalezc i na dodatek w watpliwym stanie

a zatem jesli mozecie to doradzcie mi,

- czy te z soczewka - starszy model beda pasowaly do mojej beemki?

- czy to prawda,ze zlacza sa inne do tych lamp tak jak w przypadku lamp z soczewka od sedana?

- Czy montowac wogole nowe lampy?czy raczej pozostac przy używkach?[/img]