Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

e39 2000r

Zmieniłem licznik (wypalone piksele i wyrwane diody z kontrolek abs, dsc i smarowania)

nowy licznik miał ustawiony język włoski. po jego zamontowaniu świeciła się oczywiście kropka przy przebiegu dziennym oraz nie działał BC na wyświetlaczu MID w radiu.

ściągnałem Inpę i PaSoft.

NCSem nie udało się zmienić języka. PaSoftem się udało. Jednak nie mogę zmienić nr vin oraz zwiększyć przebiegu w liczniku na taki jak w EWS i w LCM.

(w LCM mogę zmienić przebieg na mniejszy i zmienić vin. wtedy kropka znika, ale BC na MID nadal nie działa)

Pasoft wykrywa błędy jak w zdjęciu poniżej...

da się coś z tym zrobić..?

AM-JKLVySXckQZWyamdhaE1Ji3Fu4L1UNMcS9Fty7uQxEXUQtpJEPoQv0Jw_t_pxlgihAPP6MpAhsuD7pTDFJpRx4jxee6ZuVmYRB-ia9coJG8ACtcb3boSmzyNhkCXc7WYo7OOfgAoVKmDJyBxESlD9m0yj=w1175-h882-no?authuser=0

Opublikowano

nic nie kodowałem. właściwie to nie wiedziałem, że trzeba coś kodować. myślałem, ze zmiana vin i przebiegu załatwia sprawę...

w zasadzie nie mam prawie żadnego doświadczenia w tym temacie i dopiero próbuję się czegoś nauczyć..

interfejs do PaSoft mam taki

AM-JKLXvM2fDYLpKV_H7yh1JP3osMAm3A-XYR9-0uUMCETChEhaGXgPgZqcjNX3HheZmMt5lou7JVZqvjsfNIELc5SUD7l0P0ai-VLmhuwh87ObQPHZYnuO1eI5XvcA6oQb6Qd_Nn7IPepdVkNtZ1U4aTAC4=w1047-h793-no?authuser=0

Opublikowano

NCSem wrzuciłem pusty plik .MAN do licznika i teraz BC na wyświetlaczu MID (na radiu) zaczął funkcjonować.

ale nadal Nie mogę zmienić vinu i przebiegu w liczniku. na razie zmieniłem vin w module LCM, żeby "kropka" mnie nie drażniła.

jakby ktoś miał pomysł jak zmienić przebieg i vin licznika, byłoby super

• 2 tygodnie później...