Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Odgrzebuje temat który już gdzieś się pojawiał ale informacje były niepełne. Mam pytanie do Was odnośnie dekielków odmy. Ja wiadomo w tym silniku odma jest zintegrowana z pokrywą zaworów. Stad rodzi się moje pytanie czy ktoś wymieniał ten dekielek ze sprężynka i gumową uszczelką/ membraną - nie wiej jak to nazwać dokładnie. Druga sprawa jakie mogą być objawy zużycia ?

Pozdrawiam serdecznie

Opublikowano
Stąd, że na forum tworzysz zbędne tematy, bo nie chce Ci się dobrze poszukać. Pomnóż przez 10x takich jak Ty i mamy w dziale e90 300 stron, gdzie 3/4 to takie tematy :cool2:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kolego , nie ma co się obrażać.

Kolega clu clu ma rację.

Zobacz ile jest podobnych tematów , które nie są kończone. Powstaje jeden wielki śmietnik.

Taki formuowicz jak ty , szukając tematu u wujka Google znajduje ich wiele , z których i tak nie dowiaduje się niczego rzeczowego .

To wszystko co jest tworzone na tym forum jest dla nas wszystkich . Tak więc starajmy się wszyscy , aby to forum było konkretne i rzeczowe.

Na YouTube jest wiele filmików które mówią o działaniu odmy . Ty sam , po obejrzeniu kilku podobnych filmików , stwierdzisz czy warto wymienić odmę.

Uszy do góry , wykaż trochę zainteresowania a zobaczysz jakie to wszystko jest łatwe.