Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Chciałem prosić o pomoc model BMW f30 problem dotyczy lewej lampy patrząc od przodu czyli od strony pasażera jeden z ringów ten mniejszy świeci na inny kolor niż pozostałe wcześniej ten problem nie wystepował barwa światła jest bardziej żółta niż pozostałe 3 które mają barwę biała niebieska ten jeden wyraźnie się odróżnia. Co może być przyczyną jak temu zaradzić jak rozwiązać powstały problem i dlaczego tak się stało?
Opublikowano

Cześć

Prawdopodobnie uszkodzeniu uległ tzw "jeż" czyli moduł LEDowy podświetlający "ring"

Na rysunku poz 3

https://www.bmwstore.pl/pl/katalog/diagram/63_1356-poj-czesci-reflektora-ksenonowego/i54108/kL/sN/r2015/m01#part03

Zwróć uwagę bo w wersjach przed liftowych (Xenon) i poliftowych (LED) są już rożne wykonane.

Przyczyny: od "normalnego" zużycia, wilgoci w reflektorze po uszkodzony moduł sterujący reflektorem TMS

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

i jak udało się ?

Ja właśnie zobaczyłem że oring od strony zewnętrzej strony (ze strony kierowcy) nie świeci, tzn lekko świeci na żółto jak się przyjrzeć. Rozumiem że to ten "jeż" do wymiany prawdopodobnie ? Zamiennik tego daje inny odcień oringa jak czytałem, potwierdzacie ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zmodyfikuj proszę nazwę tematu, bo nic nie wnosi. Później ludzie szukający podobnego problemu mają utrudnione zadanie.