Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam,mam nietypowy problem....od pewnego czasu podczas jazdy na 8hp70 na pozycji D od około 80km/h do 140,150 wyje mi coś w okolicy lewarka biegów....gdy przełączę podczas jazdy na pozycję N wszystko ustaje po paru sekundach...dziwne jest też że przy wciskaniu gazu wycie lekko się zmniejsza na 2 sekundy i wraca...a przy odpuszczeniu gazu zaczyna mocniej wyć....olej w skrzyni zmieniany dynamicznie przy 60 tys i 128 tys ...oleje w mostach powymieniame już 2 razy,w skrzyni rozdzielczej też...przebieg 129 tys km...już mi ręcę opadają,od tego wycia...POZDRO I CZEKAM NA POMOC JAK KTOŚ COŚ...
Opublikowano

....też się zastanawiam bo

Xdrive powinien kręcić się równobierznie a tył ma 6,5 mm różnicy na średnicy od przodu......przy 285/30R20 są identyczne

średnice...a mam 275/30R20....

Opublikowano

Wczoraj zauważyłem że jak na zewnątrz jest zimniej wycie jest cichsze pierwsze pół godziny....i gdy auto wyhamowuję przed samym zatrzymaniem dziwne wibracje przechodzą na kierownicę.....może to tłumik drgań skrętnych wału wyje????

...a co do pozycji Sport i manualnej zmiany biegów-nic się nie zmienia w sposobie wycia....

Opublikowano
....jakie daje objawy podpora wału??...mogłaby tak wyć jak powyżej opisałem????