Skocz do zawartości

PROBLEM Z JAZDA NA BENZYNIE NA GAZIE WSZYSTKO OK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wiec tak jak napisalem w temacie dzis zalalem sobie benzynki do pelna i samochod nie ma sily zeby jechac to nie zdarza sie pierwszy raz wiec jakos paliwa nie ma tu nic do tego... chodzi o to ze na 1 tak do 3.5 tys to lediwe jedzie dopiero potem lapie dwojka trojka juz jedzie lepiej ale to nie to samo co na gazie... znajomy mi powiedzial ze moze cos z filtrem paliwa?? pomozcie co to moze byc?? powtarzam ze na gazie jest wszsytko ok a na benzynie to lekko faluja obroty, jak mocniej depne to przyspiesza z takim jakby opoznieniem i nie ma mocy...
Opublikowano
Jaką masz instalke? Powodów może być dużo od defektu w ukł. benzynowym po źle wyregulowaną instalkę.
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano

U mnie ( gdy miałem 535 gaz ) przepłymowierz został zablokowany - są w środku blaszki - one się zacięły - po odblokowaniu wszystko potem było o.k.

instalacje mam sekwencyjna sirocco tylko powtarzam ze dzieje sie tak na benzynie na gazie jezdzi elegancko

moze przeplywomierz ?? moze pompa paliwa ??

Opublikowano

hmm a czy jak odepne przeplywomierz i odpale samochod bez podpietej przeplywki bedzie cos wiadomo ( a moze w ogole nie mozna tak robic??)

a co myslicie o pompie paliwa??

Opublikowano
odłącz wtyczke jak silnik chodzi powinno go lekko przydusić na sekundke i powinien zacząc chodzić normalnie ale jest to tryb awaryjny tyle żeby sprawdzic,przejedż sie(z odłączoną wtyczką)i jesli dalej muli to pompa paliwa albo sie kończy albo lapie gdzieś po drodze lewe powietrze(spadek cisnienia paliwa i spadek mocy tak w uproszczeniu)jeśli jednak na odpietej wtyczce chodzi oki to szukaj wady w elektryce przepływki,czujki itd.wtedy polecam dobrego elektryka.pozdro
Opublikowano
Jeśli problemy zaczęły się niedługo po montażu gazu to jest sprawa regulacji instalki.
Opublikowano

wiec odpialem przeplywomierz i jak dodawalem gazu to bylo wiele wiele gorzej w ogole nie wkrecal sie na obroty filt powietrza mam nowy pozatym jechalem bez filtra i to samo!!! wiec co to moze byc?? czyzby juz uszczelka pod glowica???? a moze pompa paliwa ?? a moze wtryski??

ostatno jak bylem na przegladzie gazu to zdaje mi sie ze od tamtej pory sie tak dzieje czy to moze miec jedno z drugim cos wspolnego??? moze cos z wtryskami??moze przestawione??

czekam na szybka odpowiedz?? czy diagnostyka kompa pokaze mi usterke??

Opublikowano (edytowane)
Prawdopodobnie LPG ustawione jest za bogato/ubogo i wtedy jest właśnie taki problem na benzynie. Trzeba zresetować ECU beny pojeździć tylko na benzynie i jechać na porządną regulacje gazu jak na benzynie będzie dobrze jeździł. Diagnostyka może pokazać co jest jeszcze nie tak chociaż nie wiadomo czy to nie będą stare błędy. Błędu mieszanki chyba nie pokaże ale moge się mylić. Edytowane przez Fazer
Opublikowano

nic nie zalatwilem bo moj gazownik mial zamkniete :/ ale kurde jak odpialem ten przeplywomierz to bylo jeszcze gorzej, a w dzien nawet bylo dobrze i na wieczor zrobilo sie gorzej wczoraj w dzien tez bylo dobrze i na wieczor znowu sie tak stalo ....czyli co nie moge uzywac auta wieczorem ??? :/ ogolnie rano i wieczorem jest najgorzej czyzby cos wilgotnialo ?? sam juz nie wiem :/

jutro rano wykrece przeplywomierz i wymyje klapke i ten czujnik benzyna ekstrakcyjna mysle ze moze tam sa brudy i sie cos zacina ??

Opublikowano
samochod i instalacje mam od miesiaca, droga dedukcji doszedlem do tego ze.... jak jezdze na beznynie to mi strasznie kopci szczegolnie jak jest zimny i smierdzi z rury benzyna wiec mysle ze pompa wyrabia a raczej wina lezy we wtryskiwaczach po ostatniej regulacji gazu zaczal mi wiecej palic gazu mysle ze cos po przestawial mi we wtryskach podaja one za duzo paliwa nie zdaza je spalac i smierdzi z rury benzyna?? nie wiem czy dobrze mysle ale tak mi sie wydaje jade jutro na regulacje instalacji LPG
Opublikowano
bylem u gazownika mowil ze nic nie ruszal z wtryskami i w ogole wszsytko jst dobrze dalem mu sie przejechac wzial przegazowal mocno samochod i jest dobrze a w zasadzie bylo przez jakies 4 godziny teraz znowu si to samo zrobilo :/ i tak do niego dzis jeszcz jade ma zmienic mi mapy na gazie moze to cos da :/ juz nie wiem co to moze byc :/
Opublikowano
no i dzis rano problem powrocil pojechalem na diagnostyke i co sie okazalo ze wyskoczyl blad (sonda lambda) skasowali mi ten blad i jutro mam podjechac jezeli znowu wyskoczy to znaczy ze do wymiany, ale po ywkasowaniu bledu bylo juz dobrze i narazie jest dobrze wiec jutro bedzie wiadomo czy pokaze znowu ten blad czy nie pokaze.